Reconstructieve plastische chirurgie

In Afrika maken gezinnen vaak hun eten in huis klaar, op een vuurtje. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, ze hoeven maar hun evenwicht te verliezen, te struikelen, net aan mama’s oog te ontsnappen… Bij de screening zien we met regelmaat kinderen, maar ook jongeren en volwassenen die leven met de gevolgen van brandwonden, bijvoorbeeld thuis opgelopen, die niet behandeld zijn. De huid is daardoor aan elkaar gegroeid.

Bij reconstructieve plastische chirurgie worden mensen met brandwonden geholpen, door het losmaken van vergroeiingen door het littekenweefsel en door het terugbrengen van de functie, voor zover dat mogelijk is. Maar ook worden door middel van deze chirurgie niet-kwaadaardige tumoren en andere uitgroeiingen verwijderd.

Doel: Het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan ernstige brandwonden en andere aandoeningen waarvoor een plastische reconstructieve operatie nodig is, door middel van levensveranderende operaties.

Resultaten op gebied van dit programma

Jaarlijks voert Mercy Ships duizenden gratis operaties en tandheelkundige behandelingen uit. Daarnaast geven we honderden trainingen aan lokale gezondheidswerkers. Kijk op mercyships.nl/jaarverslag voor de meest recente resultaten die we binnen dit programma hebben geboekt.

Lees en bekijk de verhalen van patiënten Blandine, Sasiline en Lucrech.

Doe mee

Wilt u ook bijdragen aan het belangrijke werk van Mercy Ships? Er zijn diverse manieren om bij te dragen aan de missie. Kijk op de pagina ‘Doe mee’ of doe direct een gift.