80% van botbreuken en overgrote deel van klompvoeten ter wereld  komen voor in Afrika. Zonder de juiste medische zorg, is het gevolg dat deze mensen een leven vol pijn en schaamte moeten leven. Mercy Ships voert orthopedische operaties uit om deze aandoeningen te verhelpen.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit bij patiënten die lijden aan orthopedische misvormingen en verwaarloosde trauma’s.

In de meeste gevallen gaat het om correctie van O-benen, X-benen, klompvoeten en andere ernstige afwijkingen binnen de orthopedie.  Doordat wij 10 maanden in een land werkzaam zijn, hebben onze patiënten voldoende tijd om na hun operatie te revalideren. Bijna alle patiënten krijgen fysiotherapiebehandelingen en leren hun ledematen opnieuw te gebruiken. Een kind leert bijvoorbeeld opnieuw lopen of zijn handspieren te gebruiken om iets op te pakken.

Mercy Ships gebruikt ook niet-chirurgische ingrepen zoals de Ponseti-methode.  Bij deze behandeling wordt het klompvoetje in 5 à 6 weken in de goede stand gebracht. Dit gebeurt door het wekelijks ‘ingipsen’ van het hele beentje.

Resultaat Senegal

De Africa Mercy verbleef van augustus 2019 tot en met maart 2020 in Dakar, de hoofdstad van Senegal. We streefden ernaar om 73-97 operaties te bieden aan 65-96 patiënten. Het resultaat: 116 operaties voor 114 patiënten.


Impact
Benieuwd naar de impact van een operatie of behandeling via de Ponseti-methode? Lees en bekijk de verhalen van Elvie, Nestore en Vanya.

Maak een gratis operatie mogelijk voor een patiëntje in Afrika! U kunt een donatie overmaken via onze doneerpagina, onder vermelding van ‘orthopedie’.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen