Tachtig procent van de botbreuken en het overgrote deel van klompvoeten wereldwijd komen voor in Afrika. Zonder de juiste medische zorg, is het gevolg dat deze mensen een leven vol pijn en schaamte moeten leven. Mercy Ships voert orthopedische operaties uit om deze aandoeningen te verhelpen.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit bij patiënten die lijden aan orthopedische misvormingen en verwaarloosde trauma’s.

In de meeste gevallen gaat het om correctie van O-benen, X-benen, klompvoeten en andere ernstige afwijkingen binnen de orthopedie.  Doordat wij 10 maanden in een land werkzaam zijn, hebben onze patiënten voldoende tijd om na hun operatie te revalideren. Bijna alle patiënten krijgen fysiotherapiebehandelingen en leren hun ledematen opnieuw te gebruiken. Een kind leert bijvoorbeeld opnieuw lopen of zijn handspieren te gebruiken om iets op te pakken.

Mercy Ships gebruikt ook niet-chirurgische ingrepen zoals de Ponseti-methode.  Bij deze behandeling wordt het klompvoetje in 5 à 6 weken in de goede stand gebracht. Dit gebeurt door het wekelijks ‘ingipsen’ van het hele beentje.

Resultaten op gebied van dit programma

Jaarlijks voert Mercy Ships duizenden gratis operaties en tandheelkundige behandelingen uit. Daarnaast geven we honderden trainingen aan lokale gezondheidswerkers. Kijk op mercyships.nl/jaarverslag voor de meest recente resultaten die we binnen dit programma hebben geboekt.

Impact

Benieuwd naar de impact van een operatie of behandeling via de Ponseti-methode? Lees en bekijk de verhalen van Elvie, Nestore en Vanya.