In Afrika zijn er bijna 6 miljoen gevallen van blindheid. 80% van deze gevallen is te voorkomen of te verhelpen met een relatief simpele ingreep. Daarnaast zijn de kosten om deze ingrepen uit te voeren relatief laag.

Doel: Het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan staar, een overgroeiing van het hoornvlies of andere belemmeringen van hun zicht, door middel van oogoperaties.

Meer dan de helft van de gevallen lijdt aan staar, een vertroebeling van de ooglens waardoor de patiënt alles wazig ziet. Staar zal met de jaren alsmaar erger worden totdat de persoon volledig blind wordt. Andere gevallen zijn de correctie van scheefstaande ogen (strabismus) en pterygium (slijmvlies groeit over het hoornvlies). Onze niet-chirurgische behandelingen richten zich met name op allergieën, infecties, verwondingen en pijn. Ons medisch team verstrekt ook speciale zonnebrillen die UV-straling blokkeren om de ogen te beschermen net na operatie.

Resultaat Guinee
De Africa Mercy verbleef van augustus 2018 tot en met mei 2019 in Conakry, de hoofdstad van Guinee. We streefden ernaar om 914-1.218 oogoperaties uit te voeren bij 863-1.151 patiënten. Het resultaat: 1.136 operaties voor 1.052 volwassenen en 33 kinderen.

Planning Senegal
De Africa Mercy verblijft van augustus 2019 tot en met mei 2020 in Dakar, de hoofdstad van Senegal.

We streven ernaar om 490-653 behandelingen te verzorgen voor 463-617 patiënten. Daarnaast willen we 2.000-3.000 mensen helpen met veelvoorkomende oogziekten, 600-800 UV-werende zonnebrillen verstrekken, 1.000-2.000 leesbrillen verstrekken aan geselecteerde oogpatiënten en 1.620-2.160 basisschoolkinderen voorlichting geven over basale oogzorg.

Nieuwe toekomst
William kon na een operatie weer zien! Lees en bekijk hier zijn verhaal.

Maak een oogoperatie mogelijk, door een gift over te maken via onze doneerpagina, onder vermelding van ‘oogoperatie’.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen