In Afrika zijn er bijna 6 miljoen gevallen van blindheid. 80% van deze gevallen is te voorkomen of te verhelpen met een relatief simpele ingreep. Daarnaast zijn de kosten om deze ingrepen uit te voeren relatief laag.

Doel: Het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan staar, een overgroeiing van het hoornvlies of andere belemmeringen van hun zicht, door middel van oogoperaties.

Meer dan de helft van de gevallen lijdt aan staar, een vertroebeling van de ooglens waardoor de patiënt alles wazig ziet. Staar zal met de jaren alsmaar erger worden totdat de persoon volledig blind wordt. Andere gevallen zijn de correctie van scheefstaande ogen (strabismus) en pterygium (slijmvlies groeit over het hoornvlies). Onze niet-chirurgische behandelingen richten zich met name op allergieën, infecties, verwondingen en pijn. Ons medisch team verstrekt ook speciale zonnebrillen die UV-straling blokkeren om de ogen te beschermen net na operatie.

Resultaat Senegal

De Africa Mercy verbleef van augustus 2019 tot en met maart 2020 in Dakar, de hoofdstad van Senegal. We streefden ernaar om 490-653 behandelingen te verzorgen voor 463-617 patiënten. Het resultaat: 543 oogbehandelingen voor 535 blinde patiënten.

Nieuwe toekomst
William kon na een operatie weer zien! Lees en bekijk hier zijn verhaal.

Maak een oogoperatie mogelijk, door een gift over te maken via onze doneerpagina, onder vermelding van ‘oogoperatie’.