Algemene chirurgie

Hernia’s en opgezwollen schildklieren komen vaak voor bij volwassenen en kinderen in ontwikkelingslanden. Kinderen kunnen hierdoor niet naar school gaan en volwassenen kunnen vaak niet werken. In de meeste gevallen kan een relatief eenvoudige operatie deze levens veranderen. Mercy Ships biedt deze algemene operaties gratis aan.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen door het opereren van aangeboren afwijkingen bij kinderen. Het verhelpen van afwijkingen bij volwassenen die een belemmering vormen in hun leefomgeving en bij het voorzien in hun levensonderhoud.

We werken ook samen met de overheid van het land waarin we werkzaam zijn, de lokale gemeenschappen en andere nonprofits ter plekke om de beste chirurgische zorg te verlenen. Tegelijkertijd willen we ook dat lokale medische professionals getraind worden in de nieuwste methodes in de algemene chirurgie.

Resultaten op gebied van dit programma

Jaarlijks voert Mercy Ships duizenden gratis operaties en tandheelkundige behandelingen uit. Daarnaast geven we honderden trainingen aan lokale gezondheidswerkers. Kijk op mercyships.nl/jaarverslag voor de meest recente resultaten die we binnen dit programma hebben geboekt.

Lees welke impact een operatie kan hebben, bijvoorbeeld in de levens van Lalao, Zakael en Jean.

Doe mee

Wilt u ook bijdragen aan het belangrijke werk van Mercy Ships? Er zijn diverse manieren om bij te dragen aan de missie. Kijk op de pagina ‘Doe mee’ of doe direct een gift.