Tandheelkunde

Goede mondzorg is meer dan alleen een stralende lach. Het is het voorkomen van tandvleesaandoeningen, gaatjes en andere problemen. In ontwikkelingslanden is tandheelkundige zorg vaak niet aanwezig of onbetaalbaar. Veel mensen in Afrika hebben nog nooit een tandarts gezien. Tandenborstels en tandpasta worden gezien als luxeartikelen. Mercy Ships voert gratis tandheelkundige behandelingen uit bij onze patiënten en geeft hen ook gratis tandenborstels.

Ons Dental Team werkt in een kliniek aan wal en voert allerlei tandartsbehandelingen uit. Het effect van een tandartsbehandeling kan net zo groot zijn als een andere operatie (staar, ortho, tumorverwijdering) want als iemand met heftige kiespijn geholpen kan worden, zal deze persoon weer in staat zijn om te werken. Naast de behandelingen geeft het team ook voorlichting over goede mondzorg en hygiëne.

Resultaat Senegal

De Africa Mercy verbleef van augustus 2019 tot en met maart 2020 in Dakar, de hoofdstad van Senegal. We streefden ernaar om 8.550 patiënten tandheelkundige zorg te geven. Het resultaat: 5.591 patiënten.

Levensbelangrijk
Dat een bezoekje aan de tandarts van levensbelang kan zijn, blijkt bij Norbert. Lees hier zijn verhaal.

Wilt u bijdragen aan ons tandzorgproject? Dat kan door een gift over te maken via onze doneerpagina, onder vermelding van ‘tandzorg’.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen