Tandheelkunde

Goede mondzorg is meer dan alleen een stralende lach. Het is het voorkomen van tandvleesaandoeningen, gaatjes en andere problemen. In ontwikkelingslanden is tandheelkundige zorg vaak niet aanwezig of onbetaalbaar. Veel mensen in Afrika hebben nog nooit een tandarts gezien. Tandenborstels en tandpasta worden gezien als luxeartikelen. Mercy Ships voert gratis tandheelkundige behandelingen uit bij onze patiënten en geeft hen ook gratis tandenborstels.

Ons Dental Team werkt in een kliniek aan wal en voert allerlei tandartsbehandelingen uit. Het effect van een tandartsbehandeling kan net zo groot zijn als een andere operatie (staar, ortho, tumorverwijdering) want als iemand met heftige kiespijn geholpen kan worden, zal deze persoon weer in staat zijn om te werken. Naast de behandelingen geeft het team ook voorlichting over goede mondzorg en hygiëne.

Resultaten op gebied van dit programma

Jaarlijks voert Mercy Ships duizenden gratis operaties en tandheelkundige behandelingen uit. Daarnaast geven we honderden trainingen aan lokale gezondheidswerkers. Kijk op mercyships.nl/jaarverslag voor de meest recente resultaten die we binnen dit programma hebben geboekt.

Levensbelangrijk

Dat een bezoekje aan de tandarts van levensbelang kan zijn, blijkt bij Norbert. Lees hier zijn verhaal.