Een actie voor het goede doel

Wat mooi dat jij in actie wilt komen voor het goede doel! Op deze pagina helpen we je graag op weg. Ook geven we je een aantal leuke tips voor activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Geld inzamelen voor het goede doel in 3 stappen:

Stap 1

Bedenk wat voor actie je gaat doen om geld op te halen voor het goede doel. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van acties, of kijk wat andere actievoerders voor Mercy Ships gedaan hebben.

Actie voor het goede doel - van stap 1 naar stap 2

Stap 2

Maak een actiepagina aan. Hier kun je informatie delen over je actie en eenvoudig het financiële gedeelte organiseren.

Actie voor het goede doel - van stap 2 naar stap 3

Stap 3

Deel de actie met zoveel mogelijk mensen om zo, afhankelijk van wat voor actie je doet, sponsors, deelnemers of bezoekers te vinden. Als je een actiepagina hebt aangemaakt kun je deze makkelijk online delen. Andere Mercy Ships promotiematerialen kun je hier aanvragen.

Tips goede doelen acties

Er zijn allerlei manieren om een actie voor een goed doel te bedenken, maar wat past bij jou? Wat voor actievoerder ben jij? Hieronder geven we een aantal tips voor leuke acties. Laat je inspireren, of bedenk zelf een creatief idee!

Sportief

Deins jij niet terug voor een sportieve uitdaging? Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop, doe mee aan een marathon, maak een fietstocht of doe een vlottenrace.

Muzikaal

Zet je muzikale talent in voor Mercy Ships! Geef bijvoorbeeld een concert met je klas of in de kerk, neem een nummer op of maak muziek op straat.

Culinair

Onbetwist recept voor een actie voor het goede doel is om iets te doen met eten. Liefde (voor de ander) gaat door de maag! Heb jij hét beste recept voor appeltaart of pannenkoeken? Houd je van koken of ondernemen? Verkoop etenswaren, laat ingrediënten of producten sponsoren, organiseer een pop-up restaurant, foodfestival of kookworkshop, of begin een ontbijt service. Of ga aan de slag met ons Koetjesrepen-actiepakket!

Creatief

Kaarten maken, fotograferen, knutselworkshops, haken of bouwpakketjes maken. We kunnen hier veel suggesties doen, maar de echte creatievelingen hebben natuurlijk allang iets bedacht om te doen!

Praktisch

Steek jij het liefst je handen uit de mouwen? Denk dan eens aan een lege flessen actie, auto’s wassen, een heitje voor een karweitje, doppen sparen, honden uitlaten of een (digitale) collecte om geld op te halen.

Gezellig

Wij zeggen vaak: samen maken we medische zorg mogelijk. Dus waarom niet een gezellige actie organiseren waarmee je mensen samenbrengt en gelijk samen geld ophaalt voor het goede doel? Organiseer bijvoorbeeld een rommelmarkt, bingo, quiz, speurtocht of toernooi.

Avontuurlijk

Wil jij een uitdaging aangaan en het wat avontuurlijker aanpakken? Bedenk een actie met een verrassingselement of doe iets wat je anders niet zou doen. Maak bijvoorbeeld een nachtwandeling en laat je sponsoren per kilometer, doe in groepjes het ‘appel en ei’ ruilspel en veil de uiteindelijk geruilde voorwerpen of doe met zoveel mogelijk mensen een nieuwjaarsduik en laat je sponsoren.

Start jouw actie voor het goede doel

We hopen dat we je met bovenstaande ideeën genoeg inspiratie hebben gegeven om aan de slag te gaan voor het goede doel. Wil je een actie voor Mercy Ships organiseren? Maak dan nu jouw persoonlijke actiepagina aan. Binnen enkele minuten staat je pagina online en kun je beginnen met geld inzamelen.