Middelbare scholen

Doe mee als middelbare school

Beste leraar of leerling, leuk dat jullie als school aan de slag gaan voor Mercy Ships! Wij nemen jullie graag mee door de mogelijkheden. Dit kan gaan om een actie met de school of klas, een leuke workshop of voorlichting of meedoen met een challenge. Zie hieronder de mogelijkheden.

De Mercy Ships Freerun Challenge

In samenwerking met de bekende freerunner Rutger Schipper presenteren we de Mercy Ships Freerun Challenge. Tijdens een nacht in de gymzaal maken jullie een originele freerun-video waarmee je een clinic van Rutger kan winnen. De finale speelt zich af op ons nieuwe ziekenhuisschip, de Global Mercy, wanneer deze in de haven van Rotterdam ligt.

Workshops en voorlichtingen

Wij komen graag langs voor een workshop over Afrika, medische zorg, armoede of een presentatie over het werk van Mercy Ships. Het is ook goed in te passen bij aardrijskundelessen of lessen over burgerschap.

Presentatie bij het Calvijn College

Ga aan de slag met een actiepakket

Ga Koetjesrepen verkopen, betrek mensen bij Mercy Ships met het verhalenpakket, of ga aan de slag met een van de andere actiepakketten zoals het sponsorlooppakket. Er zijn diverse mogelijkheden om bij te dragen met de school en/of klas.

Actiepakket 5: vraag het Koetjesreep-pakket aan

Start een actiepagina

Of je nu iets te vieren hebt, meedoet aan een sportief evenement of gewoon online wilt ‘collecteren’ voor Mercy Ships: iedereen kan op zijn of haar eigen manier helpen. Doe als klas of school mee en maak een actiepagina aan. Dit kan heel makkelijk via onderstaande link. Voordeel is dat je online het geld op haalt en het digitaal kunt versturen naar de omgeving.