Mijn eenmalige gift: de opvolger van de acceptgiro  

De acceptgiro verdwijnt  

Per 1 juni 2023 is de acceptgiro als betaalmiddel verdwenen. De banken hebben besloten om te stoppen met dit betaalmiddel omdat het gebruik ervan afneemt. Dit betekent dat alle banken na 1 juni 2023 geen acceptgiro’s meer verwerken. Om deze reden is er door brancheorganisatie Goede Doelen Nederland een betrouwbaar en veilig alternatief ontwikkeld voor de acceptgiro, namelijk Mijn eenmalige gift.  

Mercy Ships maakt sinds 1 april 2023 gebruik van Mijn eenmalige gift. Hieronder leest u meer over deze nieuwe manier van geven en wat er voor u verandert.

Wat is Mijn eenmalige gift? 

Mijn eenmalige gift is een formulier dat qua uiterlijk en in gebruik op de acceptgiro lijkt. Met Mijn eenmalige gift kunt u Mercy Ships op een makkelijke en veilige manier machtigen om het door u ingevulde bedrag éénmalig van uw rekening af te laten schrijven. Als u gewend bent om uw giften voor Mercy Ships met de hand in te vullen en op te sturen, dan kunt u dat blijven doen. Het grootste verschil met de acceptgiro is dat Mijn eenmalige gift opgestuurd moet worden naar Mercy Ships en niet naar uw bank. U vindt Mijn eenmalige gift onderaan onze papieren nieuwsbrieven en bij het magazine Kostbaar.

Voorbeeld formulier Mijn Eenmalige Gift voor Mercy Ships
Voorbeeld formulier Mijn Eenmalige Gift voor Mercy Ships

Hoe werkt Mijn eenmalige gift?  

Mijn eenmalige gift werkt heel eenvoudig. Wij leggen het u uit in de onderstaande stappen.  

  1. U ontvangt Mijn eenmalige gift per post; onder aan de nieuwsbrieven van Mercy Ships of bij het magazine Kostbaar.
  1. U vult Mijn eenmalige gift met de hand in, op dezelfde manier als bij de acceptgiro.  
    U vult in: het giftbedrag, uw eigen IBAN-rekeningnummer, de datum, uw woonplaats en uw handtekening. Uw naam en adresgegevens zijn voor uw gemak vooraf al door ons ingevuld. Zijn uw naam en adresgegevens niet ingevuld? Dan vult u deze ook in.  
  1. U stuurt de ingevulde en ondertekende Mijn eenmalige gift vervolgens in een envelop naar het antwoordnummer van Mercy Ships (en dus niet naar uw bank).  

Mercy Ships Nederland
Antwoordnummer 80529 
3080 WB Rotterdam  

De envelop hoeft niet gefrankeerd te worden. Heeft u geen enveloppen? Dan kunt u kosteloos bij ons retourenveloppen aanvragen die wij per post naar u toezenden. 

  1. Mercy Ships verwerkt uw eenmalige gift en schrijft het bedrag binnen 4 weken eenmalig van uw rekening af.

Tip: geef online

Bekijk ook de pagina ‘Doe een gift voor Mercy Ships’ en Word SHIPmate en ontdek digitaal doneren voor het werk van Mercy Ships. Samen realiseren we medische zorg voor ieder mens.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over Mijn eenmalige gift? 

  • Bekijk de instructievideo van Goede Doelen Nederland over Mijn eenmalige gift. 
  • Neem contact op met de afdeling Donor Services van Mercy Ships via het telefoonnummer 010 - 41 02 877. Of stuur een e-mail naar info@mercyships.nl