Ondernemersproject 2024

Een tandartsdiploma halen zonder ook maar enige klinische praktijkervaring? In Nederland zou dat ondenkbaar zijn, maar in Guinee was het tot voor kort werkelijkheid. Tandarts David Ugai werkt samen met de Gamal Abdel Nasser Universiteit in Guinee aan het bieden van praktijkonderwijs voor tandheelkunde studenten, wat tot voorkort ontbrak in de opleiding. Deze duurzame aanpak leidt tot 25 professioneel afgestudeerde tandartsen die op hun beurt weer gaan bijdragen aan de missie: Medische zorg voor íedereen!

De school 

Naast operaties aan boord van de ziekenhuisschepen investeert Mercy Ships ook in de ontwikkeling van zorg. Dit gebeurt o.a. door het trainen van medisch personeel en samenwerken met lokale en landelijke overheden. Één van de samenwerkingen is die met de Gamal Abdel Nasser Universiteit in Conakry, Guinee. Op deze universiteit werd tot enkele jaren geleden alleen theoretische training geboden in tandheelkunde.  

‘Ik investeer in een systeem dat bestaat uit infrastructuur, apparatuur, toekomstige docenten, accreditatie enzovoort’

Lees meer over dr. David Ugai en zijn missie voor duurzame mondzorg in Guinee in het Nederlands Tijdschrijft voor Tandheelkunde.

Dr. David Ugai

Mercy Ships is gevraagd om te helpen bij het implementeren van klinische vaardigheden en ervaring in de tandartsenopleiding. Dankzij de praktijkervaring ontvangen studenten een volwaardige opleiding. Afgestudeerde tandartsen kunnen hierdoor veilige en kwalitatieve tandzorg bieden, en hebben de mogelijkheid om door te studeren. Op deze manier werkt Mercy Ships samen met de universiteit aan het opleiden van professionele tandartsen en een blijvend verschil in Guinee. 

Maar waarom investeert Mercy Ships in het opleiden van tandartsen? Omdat investeren in goede mondzorg en tandheelkunde veel medische problemen in de toekomst kan voorkomen zoals ontstekingen die kunnen uitmonden in tumoren.

De uitbreiding  

De Gamal Dental School, waar praktische training en begeleiding wordt geboden, is een succes gebleken. Sinds 2018 hebben tientallen studenten hun tandartsopleiding afgrond, die op dit moment aan het werk zijn als tandarts of zich verder specialiseren. Eén van de afgestudeerden werkt in middels op de Global Mercy.

Om vervolg te geven aan de opleidingsmogelijkheden wil Mercy Ships met de Gamal Dental School een uitbreiding realiseren. Dit wordt in een nieuw tandheelkundig trainingscentrum met alle benodigde faciliteiten. Hierdoor kan de universiteit elk jaar 25 professioneel opgeleide tandartsen afleveren die op hun beurt de missie weer voortzetten. Het is een belangrijke stap in de missie van Mercy Ships: Medische zorg voor íeder mens! Helpt u mee?

De totale kosten voor de uitbreiding van de Gamal Dental School zijn bijna 3 miljoen euro. Zeventien landenkantoren van Mercy Ships zijn bezig met de fondsenwerving voor dit unieke project. Mercy Ships Holland heeft als doel om in de eerste twee kwartalen van 2024 een bedrag van € 100.000 bij te dragen aan de uitbreiding van de school.

Projectplan

Meer informatie over de ins en outs van dit project leest u in het uitgebreide projectplan.

Investeer mee

Als ondernemer kunt u ons hierbij helpen. Investeert u mee in het opleiden van tandartsen in Guinee? Met uw gift worden onder andere extra behandelruimtes gerealiseerd. En er worden tandartsstoelen, tandsimulatoren en ontsmettingsapparatuur aangeschaft.

Gebruik het formulier hieronder om bij te dragen.

Mercy Ships is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Bedankt voor uw steun!

Voor vragen of opmerkingen staat relatiebeheerder Ben Kok u graag te woord.

Ben Kok – Relatiebeheerder Bedrijven