Kom als vrijwilliger aan boord!

Beschikbare functies op korte termijn  

Voor de werkperiodes van onze ziekenhuisschepen in Sierra Leone en Madagaskar in 2024 zijn we op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies aan boord. Wil je meewerken aan het mogelijk maken van medische zorg in Afrika en wil je op korte termijn aan boord? Bekijk hieronder de vacatures die binnen nu en een aantal maanden beschikbaar zijn. 

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met onze recruiters via recruiter.medisch@mercyships.nl, recruiter.technisch@mercyships.nl of recruiter.algemeen@mercyships.nl.

Klik op de titel van jouw functie voor de volledige beschrijving (in het Engels).

Manager OK

OR Manager 

Als Manager OK ben je verantwoordelijk voor alle aspecten van de operatiekamers en voor het managen van de chirurgische diensten. Hieronder vallen het administratief kantoor van de operatiekamers, de OKs, de PACU, de centrale sterilisatie afdeling en de medische technische afdelingen.

Manager Preoperatief Team 

Preoperative Manager  

Als Manager Preoperatief Team houd je toezicht op het preoperatieve proces en werk je samen met de Manager OK, de Manager Verpleegafdeling en andere leden van het Ziekenhuis Managementteam om de doorstroming van de patiënten goed te laten verlopen. Je geeft leiding aan het Preoperatieve Team en houdt toezicht op de klinische aspecten en de patiëntendoorstroming van de tweede ronde van de patiëntenselectie en het proces van ziekenhuisopname. 

Klinisch Hoofd Preoperatief Team

Preoperative Clinical Supervisor 

Als Klinisch Hoofd Preoperatief Team ben je de klinische expert van het Preoperatieve Team. Je geeft leiding aan de Teamleider Preoperatief Team en de Verpleegkundigen Preoperatief Team en je coördineert de werkzaamheden rond de tweede patiëntenselectieronde en de ziekenhuisopnames. 

Verpleegkundige 

Ward Nurse 

Als Verpleegkundige werk je in het team dat 24 uur per dag onze patiënten de zorg en aandacht geeft die ze nodig hebben. 

Kinderverpleegkundige

Ward Nurse (Pediatric)

Als Kinderverpleegkundige werk je in een team dat 24 uur per dag de patiënten de zorg en aandacht geeft die ze nodig hebben. Je biedt chirurgische zorg aan onze opgenomen patiënten.

IC-verpleegkundige (Volwassenen)

Ward Nurse (Adult ICU)

Als IC-verpleegkundige werk je in een team dat 24 uur per dag de patiënten de zorg en aandacht geeft die ze nodig hebben. Je werkt vooral op de verpleegafdelingen en wordt toegewezen aan de IC als daar volwassen patiënten worden opgenomen.

IC-kinderverpleegkundige

Ward Nurse (Pediatric ICU)

Als IC-kinderverpleegkundige werk je in een team dat 24 uur per dag de patiënten de zorg en aandacht geeft die ze nodig hebben. Je biedt chirurgische zorg aan onze opgenomen patiënten. Je werkt vooral op de verpleegafdelingen en wordt toegewezen aan de IC als daar pediatrische patiënten worden opgenomen.

Teamleider Verpleegkundigen – Algemene Chirurgie

Ward Nurse General Team Leader  

Als Teamleider Verpleegkundigen – Algemene Chirurgie coördineer je de zorg voor alle volwassen en pediatrische patiënten die zijn opgenomen voor algemene chirurgie. Je hebt de dagelijkse leiding over de verpleegafdeling. Je werkt samen met een multidisciplinair team aan het plannen van de patiëntenzorg. 

Teamleider Poliklinisch Verpleegkundigen 

Outpatient Nurse Team Leader 

Als Teamleider Poliklinisch Verpleegkundigen heb je de dagelijkse leiding op de poliklinische afdeling en bied je klinische, administratieve en toezichthoudende ondersteuning aan het Poliklinische Team. Je zorgt ook voor complete patiëntenzorg van hoge kwaliteit voor de mensen die door de artsen van Mercy Ships geopereerd zijn.  

Hoofd OK  

OR Clinical Supervisor 

Het Hoofd OK houdt toezicht op alle dagelijkse activiteiten binnen het operatiekamercomplex met de verschillende OK’s, de PACU en de Centrale Sterilisatie Afdeling. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de veilige preoperative, peroperatieve en directe postoperatieve zorg voor patiënten. 

Operatieassistent – Teamleider Kinderchirurgie

Operating Room Nurse Pediatric Team Leader

De Teamleider OK-assistenten voor de kinderchirurgie is verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van de operatiekamer voor dit specialisme. Je leidt de team briefings, wijst taken toe aan assisterend personeel en ondersteunt hen evenals de anesthesioloog en de anesthesiemedewerker.

Opleider Verpleegkundigen 

Ward Nurse Educator 

Met zoveel vrijwilligers die aankomen en vertrekken, is het jouw taak als Opleider Verpleegkundigen om nieuwe Verpleegkundigen te ondersteunen en wegwijs te maken op de verpleegafdelingen en aan wal. Zo kan Mercy Ships effectief en veilig voor de patiënten zorgen, voor en na hun operatie.

Opleider Operatiekamer 

Operating Room Educator 

Als opleider in de operatiekamer ben je verantwoordelijk voor het wegwijs maken van al het OK-personeel en het faciliteren van de training van lokale OK-assistenten. 

Teammanager Oogheelkunde 

Ophthalmic Team Manager 

Als Teammanager Oogheelkunde geef je leiding en sturing aan het oogheelkundig team, in nauwe samenwerking met de oogarts. Je houdt tevens toezicht op de administratieve en logistieke aspecten van het uit te voeren programma. 

Oogarts

Ophthalmic Surgeon

Onze oogartsen voeren oogoperaties uit, geven pre- en postoperatief consult aan patiënten en screenen zo nodig patiënten. Ervaren chirurgen trainen ook vaak nationale en internationale oogartsen in het uitvoeren van cataractoperaties (waarbij je gebruik maakt van de Manual Small Incision Cataract Surgery techniek) en andere oogheelkundige ingrepen.

Deskundige Infectiepreventie 

Infection Preventionist  

Je bent de contactpersoon en verantwoordelijk voor het beheersen van infecties in het ziekenhuis. Je managet alle infectiepreventie-activiteiten, onder begeleiding van het Infection Prevention and Control Committee (IPCC). 

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (CSA) 

OR Sterile Processing Technician 

Als Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (CSA) handhaaf je de hoogste normen voor een centrale sterilisatie afdeling. Je volgt de internationale richtlijnen bij het desinfecteren, wassen en steriliseren van chirurgische instrumenten en medische apparatuur. 

Medisch Technicus 

Biomedical Technician 

Als Medisch Technicus voer je preventief onderhoud en reparaties uit aan medische apparatuur en levert andere diensten volgens de aanwijzingen van het Hoofd Medische Techniek. Je lost praktische problemen op en je kunt goed omgaan met situaties waarin slechts beperkte standaardisatie bestaat. 

Senior Medisch Technicus 

Senior Biomedical Technician 

Als Senior Medisch Technicus houdt je toezicht op het onderhoud en beheer van de medische apparatuur aan boord en in de andere ziekenhuissettings. Je voert preventief onderhoud en reparaties uit aan medische apparatuur en zo nodig tref je voorbereidingen voor onderhoud en kalibratie. 

Kwaliteitsmanager Ziekenhuis 

Hospital Quality Manager 

Als Kwaliteitsmanager Ziekenhuis ontwikkel je de focus op kwaliteitsmanagement voor het ziekenhuis. Dit doe je samen met de leiding van het ziekenhuis en leiders overal aan boord van het schip. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en blijven verbeteren van ziekenhuisbrede programma’s die patiëntenzorg, kwaliteits- en case management versterken. 

Afdelingshoofd Radiologie

Senior Radiology Technologist

Als Afdelingshoofd Radiologie houd je toezicht op een 24/7 Radiologiedienst voor geplande en spoedonderzoeken. In deze functie voer je radiologische onderzoeken uit en ben je verantwoordelijk voor het trainen van nieuwe laboranten op de afdeling.

Simulatiecoördinator

Simulation coordinator

In het simulatielab van de Global Mercy geven we ervaringsgerichte lessen aan lokale gezondheidswerkers (in opleiding). De simulatiecoördinator biedt technische ondersteuning voor het simulatielab en ondersteunt de integratie van simulatie in de trainingsprogramma’s op en buiten het schip.

Diëtist Kliniek

Clinical Dietrician

De Diëtist Kliniek assisteert de Diëtist – Coördinator Zuigelingenvoeding bij de zorg rondom voeding voor ziekenhuispatiënten en de coördinatie van medische zorg voor kinderen in het zuigelingenvoedingsprogramma.

Teamleider Preoperatief Team 

Pre-Op Team Leader 

Als Teamleider Preoperatief Team geef je leiding aan de Verpleegkundigen Preoperatief Team, ben je betrokken bij het ontwikkelen van een patiëntenselectiestrategie voor het gastland en houd je toezicht op doorstroming van de patiënten; vanaf de eerste ontmoeting in het veld tot aan de opname in het ziekenhuis. 

Hoofd Verpleegafdeling 

Ward Clinical Supervisor 

Als Hoofd Verpleegafdeling bied je klinische, administratieve en toezichthoudende ondersteuning aan het personeel van de verpleegafdeling. Je waarborgt dat er patiëntenzorg van hoge kwaliteit wordt geleverd aan patiënten die geopereerd worden, van opname tot ontslag. Je houdt toezicht op alle dagelijkse activiteiten op de verpleegafdeling en op de teams aan wal. 

Pediatrisch Chirurg 

Pediatric Surgeon

Als Pediatrisch Chirurg voer je operaties uit om aangeboren of verworven aandoeningen te behandelen, evenals het herstel van lichamelijke afwijkingen ten gevolge van een verwonding of infectie. Het omvat ook de selectie van patiënten en het bieden van zorg bij de behandeling van complicaties. 

Verpleegkundige Preoperatief Team 

Preoperative Nurse 

Als Verpleegkundige Preoperatief Team werk je samen met de andere teamleden om potentiële patiënten voor de chirurgische programma’s van Mercy Ships te beoordelen en prioriteren. Hiervoor werk je nauw samen met de andere afdelingen van het ziekenhuis en streef je altijd naar de best mogelijke patiëntervaring. 

Recovery Verpleegkundige 

PACU Nurse (Recovery Room)  

Als Recovery Verpleegkundige op de PACU (Post Anesthesia Care Unit) bied je complete patiëntenzorg voor opgenomen operatiepatiënten, zowel volwassenen als kinderen. De specialisaties omvatten MKA, plastisch-reconstructieve, algemene, KNO en oogheelkundige operaties, VVF operaties en orthopedische chirurgie. 

Teamleider Recovery 

PACU Nurse Team Leader 

Als Teamleider Recovery coördineer je het dagelijks functioneren van de PACU (Post Anesthesia Care Unit). Daar bieden we complete patiëntenzorg aan de chirurgiepatiënten, zowel volwassenen als kinderen, voor alle specialisaties die aan boord worden beoefend. 

Radiodiagnostisch Laborant 

Radiology Technologist  

Als Radiodiagnostisch Laborant werk je samen met de Senior Radiodiagnostisch Laborant om 24/7 zowel geplande als spoeddiensten op het gebied van radiologie te bieden aan alle patiënten en bemanningsleden aan boord. Dit omvat o.a. het uitvoeren en aanpassen van radiologische onderzoeken, het uitvoeren van administratieve taken en het ten allen tijde waarborgen van stralingsbescherming. 

Belangrijke informatie 

  • Staat jouw functie hier niet tussen of zou je op een later moment aan boord willen? Bekijk alle functies aan boord in onze functiebank
  • De genoemde functies zijn beschikbaar op korte termijn (vanaf begin 2024). Exacte data komen aan bod tijdens het aanmeldproces. 
  • De minimaal gevraagde inzetduur verschilt per functie en is minstens 2 maanden.
  • Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Mercy Ships, zoals informatie over voorbereidingen en faciliteiten aan boord, vind je hier