Maak de uitbreiding van de Gamal Dental School mogelijk

Mercy Ships Bedrijvenproject 2023

Het West-Afrikaanse land Guinee heeft beperkte financiële middelen en een groot tekort aan zorgprofessionals. ‘Veel mensen in Guinee zijn nog nooit bij een echte tandarts geweest’, zegt Dr. David Ugai, landendirecteur voor Mercy Ships in Guinee. Abnormaliteiten in de mond worden daarom niet (vroegtijdig) opgemerkt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld kleine bultjes uitgroeien tot grote aangezichtstumoren. Mercy Ships voert gratis operaties uit bij patiënten om deze gevolgen te behandelen.

Het project

Gamal Dental School in Guinee

Naast operaties aan boord van de ziekenhuisschepen investeren we ook in de ontwikkeling van zorg. Dit doen we onder andere door het trainen van medisch personeel en samen te werken met lokale en landelijke overheden. Eén van de samenwerkingen is die met de Gamal Abdel Nasser Universiteit in Conakry, Guinee. Op deze universiteit werd tot enkele jaren geleden alleen theoretische training geboden in tandheelkunde. Mercy Ships is gevraagd om te helpen bij het implementeren van klinische vaardigheden en ervaring in de tandartsenopleiding.

Tekst gaat verder onder de video.

‘Ik wist wel dingen over tanden, maar ik raakte ze nooit aan of werkte er nooit aan. Toen Mercy Ships ging samenwerken met mijn universiteit veranderde dat’

Tandartsstudent François

Een blijvend verschil

Dankzij de praktijkervaring ontvangen studenten een volwaardige opleiding. Afgestudeerde tandartsen kunnen hierdoor veilige en kwalitatieve tandzorg bieden, en hebben de mogelijkheid om door te studeren. Op deze manier werkt Mercy Ships samen met de universiteit aan het opleiden van professionele tandartsen en een blijvend verschil in Guinee. 

Uitbreiding Gamal Dental School

De Gamal Dental School, waar praktische training en begeleiding wordt geboden, is een succes gebleken. Sinds 2018 hebben tientallen studenten hun tandartsopleiding afgrond, die op dit moment aan het werk zijn als tandarts of zich verder specialiseren. Om vervolg te geven aan de opleidingsmogelijkheden wil Mercy Ships met de Gamal Dental School een uitbreiding realiseren. Dit wordt in een nieuw tandheelkundig trainingscentrum met alle benodigde faciliteiten.

Nog € 100.000,- nodig

De totale kosten voor de uitbreiding van de Gamal Dental School zijn bijna 3 miljoen euro. Zeventien landenkantoren van Mercy Ships zijn bezig met de fondsenwerving voor dit unieke project. Mercy Ships Nederland heeft als doel om in 2023 een bedrag van € 350.000 bij te dragen aan de uitbreiding van de school, waarvan nog € 44.000 resteert.

87%
Opbrengst:
€306.000 EUR
Doel:
€350.000 EUR

De teller wordt elke 2 dagen bijgewerkt.

Hoe kunt u helpen?

Wij zoeken financiële steun van:

  • 20 bedrijven die € 1.500,- doneren
  • 20 bedrijven die € 1.000,- doneren
  • 45 bedrijven die € 500,- doneren
  • 50 bedrijven die € 250,- doneren
  • 100 bedrijven die € 150,- doneren

Waarom uw bijdrage nodig is

Door uw financiële bijdrage kan de Gamal Dental School uitgebreid worden en wordt mondzorg en tandheelkunde voor steeds meer mensen toegankelijk gemaakt. Want, medische zorg is een mensenrecht en géén voorrecht. Helpt u mee? Op die manier kunnen we gezamenlijk de benodigde € 100.000,- bij elkaar brengen voor de Gamal Dental Clinic in Guinee. Gebruik het formulier hieronder om direct een bijdrage te doen.

Doe mee en steun de Gamal Dental Clinic in Guinee

Mercy Ships heeft een ANBI-status. Uw (zakelijke) giften zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Mercy Ships is een Erkend Goed Doel met CBF-keurmerk en voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

Bedankt voor uw steun!

Ben Kok

Relatiebeheerder Bedrijven

ben.kok@mercyships.nl | 06-30709536

Het werk van Mercy Ships

Mercy Ships voert medische zorg uit aan boord van haar twee ziekenhuisschepen in Afrika, waaronder mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en tandheelkunde.

Naast operaties aan boord wordt er ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van zorg. Dit gebeurt o.a. door het trainen van medisch personeel zodat de zorg in het land aanwezig blijft als Mercy Ships –  na een periode van 10 maanden gratis medische zorg in een land – vertrekt.