Locatie: Rotterdam

Zoek je een coördinerende logistieke functie in een kleinschalig magazijn? En wil je impact maken in de wereld?

Met onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika en trainen we lokale medische professionals. Het pas gebouwde tweede schip heeft ons potentieel om een positieve impact te maken op mensen in nood enorm vergroot. Deze uitbreiding vraagt om een versterking van ons logistieke team.

Ons European Distribution Centre in Rotterdam groeit. Vanuit dit magazijn verzamelen we alle benodigde goederen en sturen we wekelijks een zeecontainer naar waar hulp het meest nodig is. Jij speelt een belangrijke rol om te zorgen dat dit allemaal goed gaat.

Wat je gaat doen

 • Coördinatie & Planning (60%): Je werk bestaat uit het opstellen van (douane) vervoersdocumenten, aansturen van logistieke dienstverleners, en de juiste verzending van (medische) goederen. Het informeren en contact onderhouden met internationale collega’s en leveranciers is een belangrijk aspect van de rol.
 • Je beheert de planning van het logistieke proces, waaronder het verzamelen en verwerken van goederen en het verschepen van containers. Met een gemiddelde van één zeecontainer per week en regelmatig luchtvrachten, houd je het overzicht.
 • Je zorgt voor naleving van richtlijnen en regelgeving, zowel voor import als export. Dit betekent o.a. letten op houdbaarheidsdata van voedsel en medicijnen (GDP en temperatuurbeheersing. Je let op de veiligheid bij kostbare medische apparatuur of het hanteren van gevaarlijke stoffen (ADR/IMDG).
 • Magazijn werkzaamheden (40%): Je helpt actief mee in het magazijn. Je zorgt voor het ontvangen, opslaan en verzenden van goederen maar ook ompakken, tellen, ophalen of wegbrengen van zendingen. Ook opruimen, onderhoud en schoonhouden van het magazijn en apparatuur hoort erbij.

Hebben we je al enthousiast gemaakt?

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Gebruik jouw kennis en ervaring voor een belangrijke bijdrage aan de missie van Mercy Ships; hoop en genezing bieden aan de allerarmsten.
 2. Word onderdeel van een professioneel, gepassioneerd en groeiend Nederlands team van 45 mensen.
 3. Ontwikkel je verder door externe trainingen en interne inspiratiesessies te volgen.
 4. Je krijgt een jaarcontract, dat we bij goed functioneren graag willen verlengen naar een vaste overeenkomst.
 5. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris tot € 45.000, gebaseerd op relevante ervaring, en een 36-urige werkweek (schaal 7 CAO-Rijk).
 6. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenvoorziening, ongevallenverzekering, en reiskostenvergoeding.
 7. Jouw werktijden kan je flexibel inrichten. Onze kantoortijden zijn tussen 8:00 en 17:00 uur en het magazijn is open tussen 9:00 – 16:00 uur.

Wat breng je mee

Je werk is heel belangrijk. Voor deze baan zoeken we iemand die:

 • Werkervaring in een logistieke omgeving, bij voorkeur met import of export van medicijnen, voedsel of gevaarlijke stoffen.
 • Kennis van magazijnbeheer en ervaring met werken in het magazijn.
 • Ervaring met douanedocumentatie, als ook ADR/IMDG of GDP is fijn. Heb je dit niet dan krijg je een cursus op dit gebied.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, met name schriftelijk.
 • 36 uur / 5 dagen per week beschikbaar.

We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Kom aan boord

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl. Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Marnix Paul, Directeur European Distribution Center, op +31 10 30 33 703.