Technisch / Maritiem Inkoper (Operationeel & Tactisch)

Locatie: Rotterdam

Zorg met jouw expertise op het gebied van inkoop voor een cruciale bijdrage aan medische zorg in Afrika.

Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika en trainen we lokale medische professionals. Met onze twee ziekenhuisschepen maken we een positieve impact op mensen in nood.

We zien een groeiende vraag naar technische materialen ter ondersteuning van ons werk in Afrika. Daar ga jij een belangrijke bijdrage aan leveren!

Wat je gaat doen

 • Inkoop twv 3 miljoen euro: Je verzorgt de inkoop van een breed scala aan verbruiksartikelen voor onze maritieme en technische teams, het wagenpark, de keuken, en de wasserette aan boord.
 • Projectmatige en planmatige inkoop: Jij zorgt voor de inkoop van goederen, diensten, en apparatuur. Hierbij plaats en verwerk je inkooporders in de relevante systemen, en coördineer je het hele proces om te zorgen dat de juiste goederen op tijd worden geleverd.
 • Groot assortiment: Van elektrische installaties tot waterzuiveringsinstallaties, van reddingsvesten tot duikapparatuur, van auto-onderdelen tot heftrucks, je zult een diversiteit aan materialen inkopen.
 • Samenwerking: Je werkt samen met specialisten binnen de internationale organisatie en zoekt naar passende oplossingen.
 • Teamlid: Je bent onderdeel van een warm, collegiaal inkoopteam (5,7 FTE) in Rotterdam.

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Gebruik jouw inkoopvaardigheden om direct bij te dragen aan de missie van Mercy Ships; hoop en genezing bieden aan de allerarmsten.
 2. Werk met een breed scala aan technische materialen en geniet van de zoektocht of het puzzelwerk dat er soms mee samenhangt.
 3. Je wordt lid van een unieke internationale NGO; we voeren medische operaties uit met direct zichtbare duurzame effecten op het leven van mensen en hun families.
 4. Word onderdeel van een professioneel, gepassioneerd en groeiend Nederlands team van 45 mensen.
 5. Ontwikkel je verder door externe trainingen en interne inspiratiesessies te volgen.
 6. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris van € 40.000 tot € 56.000, gebaseerd op relevante ervaring, en een 36-urige werkweek (schaal 9 CAO-Rijk).
 7. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenvoorziening, ongevallenverzekering, en reiskostenvergoeding.
 8. Onze kantoortijden zijn doorgaans tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden zijn flexibel en thuiswerken is tot 50% van je tijd mogelijk.

Wat breng je mee

Het werk dat jij verricht is belangrijk. Om succesvol te zijn in deze rol, hebben we dit profiel voor ogen:

 • Minimaal een aantal jaren werkervaring als technische of maritieme inkoper.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Rijbewijs B.
 • Je hebt oog voor culturele verschillen en weet daarbij op een respectvolle manier in internationale verband onze Nederlandse werkwijze uit te dragen.
 • 36 uur per week beschikbaar.

We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Kom aan boord

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl. De vacature staat open tot vrijdag 15 september 2023.

Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Marnix Paul, Directeur European Distribution Center, op +31 6 20 54 26 96.