Symposium ‘Medische zorg voor íeder mens?’

8 december 2023

Op speciale uitnodiging van Mercy Ships Holland en Jan van den Bosch nodigen wij u uit voor het symposium ‘Medische zorg voor íeder mens?’. Dit symposium wordt georganiseerd ter ere van het aftreden van Mercy Ships’ zeer gewaardeerde bestuursvoorzitter Jan van den Bosch. Hieronder vindt u de details van het evenement.

Details

  • Datum: vrijdag 8 december 2023
  • Inloop: 14:15-15:00 uur
  • Programma: 15:00-19:00 uur
  • Locatie: Bolidt Innovation Center, Noordeinde 2 te Hendrik-Ido-Ambacht
  • Dresscode: casual chic

Parkeren

Rondom de locatie bevindt zich voldoende gratis parkeergelegenheid. Wij verzoeken u om tijdig te arriveren en rekening te houden met enkele minuten loopafstand tot de locatie.

Sprekers

Het symposium staat in het teken van gezondheidszorg in Afrika, waar het hart van Jan voor klopt. Verschillende sprekers van over de wereld zullen een bijdrage leveren tijdens het symposium. Allen doen dit vanuit een andere visie maar met hetzelfde doel: medische zorg in het continent Afrika toegankelijk en betaalbaar maken en gezondheidssystemen versterken.

De volgende sprekers nemen deel aan het symposium:

  • Prof. Dr. Inge Hutter en Prof. Dr. Maarten IJzerman (Rotterdam Global Health Initiative van de Erasmus Universiteit)
  • Dr. Sandra Lako (Directeur Mercy Ships Sierra Leone)
  • Dr. Austin Demby (Minister van Volksgezondheid Sierra Leone)
  • Prof. Dr. Mark Shrime (Chief Medical Officer Mercy Ships)
  • Dr. Arleen Westerhof (Economic Summit)

Afscheid Jan van den Bosch

Na het symposium volgt er een publiek afscheidsmoment voor Mercy Ships bestuursvoorzitter Jan van den Bosch. Hierna volgt een feestelijke afscheidsreceptie met heerlijke hapjes en drankjes. Wij nodigen u van harte uit om ook bij dit moment aanwezig te zijn.

Cadeautip: een bijdrage voor Mercy Ships

RSVP

Wij hopen u te mogen verwelkomen op 8 december. Wilt u ons vóór 24 november 2023 laten weten of u aanwezig of afwezig zult zijn?

Aanmeldformulier

Biografie

Jan van den Bosch & Mercy Ships

Jan van den Bosch is al vanaf het prille begin van Mercy Ships bij de organisatie betrokken. Oprichter Don Stephens had in 1978 het eerste ziekenhuisschip – de Anastasis – aangekocht en Jan, diep onder de indruk van de roeping van Don, zorgde via de Evangelische Omroep voor financiering van het laatste ontbrekende bedrag van de Anastasis.

Sindsdien is Jan van den Bosch nauw betrokken bij de missie van Mercy Ships. Hij bezocht de schepen van Mercy Ships tientallen keren en is een enthousiaste ambassadeur. Vanaf 2011 is Jan actief in het bestuur van Mercy Ships Holland, waarvan hij in 2015 voorzitter werd. In 2013 kreeg hij als vertegenwoordiger van Mercy Ships in Nederland een functie in het bestuur van Mercy Ships International, waar hij momenteel één van de vice-presidents is. Jan van den Bosch neemt eind 2023 afscheid als bestuursvoorzitter van Mercy Ships Holland, maar blijft actief binnen het internationale bestuur van Mercy Ships.