De Talent Community

Wanneer je je aanmelding hebt ingestuurd en jouw positie is op dit moment ingevuld, kom je in de zogenoemde Talent Community. In deze community zitten alle beschikbare mensen die zich hebben aangemeld maar die nog geen concrete data hebben ontvangen waarop ze aan boord kunnen. Nu kun je dus daadwerkelijk in aanmerking komen voor een positie aan boord bij Mercy Ships!

Wanneer kan ik aan boord?

De planning en coördinatie van de bemanning vindt plaats vanuit het hoofdkantoor van Mercy Ships in Texas, Verenigde Staten. Aan het begin van elk kalenderjaar starten zij met het opstellen van de roosters voor de werkperiode die start in augustus van datzelfde jaar. Daarbij wordt als eerste gekeken naar vrijwilligers die eerder aan boord hebben gewerkt (‘alumni’) en de mensen in de Talent Community.

Waarom hoor ik niks?

Het kan gebeuren dat je lang(er) in de Talent Community zit zonder benaderd te worden. Voor iedere positie zoeken we de beste kandidaat. Zodoende kan het een tijd duren voordat er een match is met jouw beschikbaarheid, werkervaring en opleiding. Overigens kun je in het overzicht van de posities aan boord zien welke functies momenteel zijn ingevuld (deze staan in het rood). Je kunt ervan uitgaan dat dat in ieder geval tot het einde van de huidige werkperiode is. Sommige posities zijn ook de volgende werkperiode al ingevuld.

Acceptatie aan boord

Wanneer je data aangeboden krijgt voor een werkperiode aan boord, volgen er nog reviews door een aantal afdelingen aan boord en eventueel gesprekken met collega’s in Texas. Afhankelijk hiervan ontvang je je zogenoemde Acceptance Offer Letter; het bewijs dat je aan boord mag.

Blij met elke kandidaat

Klinkt sommige informatie demotiverend? Dat is zeker niet de bedoeling. Wel willen we graag een duidelijk beeld scheppen van de aanmeldingsprocedure, zodat je de juiste verwachtingen hebt. Ondanks dat er niet altijd direct plek is, zijn we blij met elke kandidaat. Temeer omdat er momenteel een tweede schip aan komt voor Mercy Ships. Je kunt je voorstellen hoeveel mensen er over een poosje nodig zijn om beide schepen te bemannen/-vrouwen, dus we zien uit naar je aanmelding!


Waar drijf jij?

Deze website bevat veel informatie over het aanmeldingsproces, het leven aan boord en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Om dit te structureren hebben we de informatie verdeeld in drie fases, met elk een aantal veelgestelde vragen.

HR team Mercy Ships Holland

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op via 010-310 79 01 of hr@mercyships.nl.

Inge den Hollander

Eric Vis

Jeanine de Bruyn

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten