Voor Sekouba kwam de operatie wél op tijd…

Wereldwijd sterven jaarlijks 17 miljoen mensen aan aandoeningen die behandeld hadden kunnen worden.

Dat kan toch niet?!

Dankzij een operatie werd Sekouba er niet een van hen. Steun Mercy Ships en help mee dit aantal terugbrengen.

1Bedrag
2Gegevens
3Bank
  • Uw bijdrage

Mercy Ships is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Jaarlijks 17 miljoen mensen

Wereldwijd sterven jaarlijks 17 miljoen mensen vanwege het gebrek aan medische zorg. Behandelbare aandoeningen kunnen levensbedreigend worden. Zoals bij Koumba, bij wie een tumor haar luchtpijp steeds verder afknelde. Of zoals Mohammed, die vanwege zijn gespleten lip ondervoed raakte. Met de juiste behandeling hoeft de situatie niet fataal te zijn voor die 17 miljoen mensen.

Mercy Ships strijdt tegen deze ongelijkheid door gratis operaties te bieden en lokale gezondheidswerkers te trainen in de armste landen ter wereld. Met een tweede ziekenhuis- en trainingsschip in de vaart kunnen we meer mensen bereiken dan ooit tevoren.

Dat kan echter alleen met uw hulp. Doe een gift en maak medische zorg mogelijk.

Mercy Ships Holland

‘Iedereen, waar ook ter wereld, hoort toegang te hebben tot veilige en betaalbare medische zorg’

– Dr. Mark Shrime, vrijwillig arts bij Mercy Ships

Wat u kunt geven

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van wat uw gift kan betekenen. Dit zijn gemiddelde bedragen, bedoeld om inzichtelijk te maken wat wij met uw gift kunnen doen. Uw gift verandert levens!

Staaroperatie

50 euro 

Medische training

100 euro

Gespleten-lip-operatie

150 euro

Tumoroperatie

480 euro

Het verschil dat u kunt maken

Ndiane zette alles op alles om haar kleinzoontje Saliou bij Mercy Ships te brengen. Bekijk hieronder het verhaal van Saliou in de video hieronder.

Maakt u dit werk mede mogelijk?

Maak het verschil voor een patiënt

Zoals u op deze pagina kunt zien en lezen is de medische nood in de wereld hoog. Jaarlijks komt een operatie voor 17 miljoen mensen te laat. Voor nog eens miljoenen andere mensen heeft het gebrek aan medische zorg ook grote gevolgen. In mei en juni voeren we daarom actie. Samen kunnen we de gezondheidszorg verbeteren. Het doel is om in totaal 200.000 euro op te halen. Doet u mee? Uw gift redt levens!

Wat wij doen

Medische zorg mogelijk maken voor mensen die hier geen toegang toe hebben. Dat is ons doel en verlangen.

Helaas hebben 2 op de 3 mensen ter wereld nog steeds geen toegang tot veilige en betaalbare chirurgische zorg. Door de pandemie is de druk op de zorg alleen maar groter geworden. Jaarlijks overlijden zo’n 17 miljoen mensen door aandoeningen die verholpen hadden kunnen worden. Dat is toch onacceptabel?

Met onze ziekenhuisschepen brengen we expertise, materialen en medische zorg op plekken waar dit van levensbelang is. Aan wal trekken we samen op met lokale klinieken. We trainen zorgmedewerkers zodat kennis en vaardigheden worden doorgegeven. Zo is de impact dubbel zo groot.

Geeft u ook voor medische zorg in Afrika?

De impact van 43 jaar Mercy Ships

In 1978 kocht Mercy Ships haar eerste ziekenhuisschip: de Anastasis. Sindsdien hebben vele duizenden mensen bereikt met goede en veilige medische zorg. Via onze ziekenhuisschepen, maar ook door samen te werken met diverse organisaties. Dat konden we echter alleen doen dankzij de betrokkenheid van vele gulle gevers en onze vrijwilligers.

100.000+

Gratis operaties uitgevoerd

100+

Nederlandse bemanning per jaar

43.000+

Gezondheidswerkers opgeleid

590+

Havens bezocht in 74 landen

Doe mee!

Uw gift maakt het verschil in mensenlevens. Samen kunnen we medische zorg mogelijk maken voor de mensen in Afrika. Om de gezondheidszorg daar te versterken met training, materialen en directe zorg, hebben we uw hulp nodig.

Uw bijdrage maakt het verschil!