De Global Mercy komt naar Nederland!

De Global Mercy is bijna af! Dit voorjaar zal ze naar Antwerpen varen, waar de medische apparatuur wordt geïnstalleerd. In het najaar zal het schip doorvaren richting de Rotterdamse haven voor een bezoek van twee weken! Wie weet krijgt u de mogelijkheid om het schip met eigen ogen te bekijken. Op deze pagina vindt u de laatste stand van zaken en de meest gestelde vragen.


Meest gestelde vragen

Opgeven voor een bezoek aan het schip is helaas nog niet mogelijk. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op tijd te weten wanneer dat kan. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het programma.

Via de de digitale nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte. Schrijf u hier in.

Als het schip in Rotterdam ligt, willen we natuurlijk zoveel mogelijk mensen uit heel Europa de mogelijkheid geven om het te bezoeken. Hoe dit eruit gaat zien, is op dit moment nog niet bekend. Heeft u een suggestie of vraag hierover? Benader ons dan via het contactformulier. We doen ons best om binnen 3 werkdagen te reageren.

Het programma zijn we nog aan het ontwikkelen, zodra we hier meer over kunnen zeggen brengen we u daarvan op de hoogte. Schrijf u hier in om op de hoogte te blijven.

Waarschijnlijk zal het schip 15 dagen in Nederland zijn.  

Dat is nog niet bekend, vanwege de coronasituatie zijn er veel onzekerheden. De verwachting is dat het schip dit najaar gereed is om Rotterdam te bezoeken. Op een later moment maken we de concrete data bekend.

Staat uw vraag er niet tussen?


Over de Global Mercy

De Global Mercy is het eerste schip van Mercy Ships dat speciaal ontworpen en gebouwd is als ziekenhuisschip. Voorgaande schepen, waaronder ook de huidige Africa Mercy, zijn allen tot ziekenhuisschip getransformeerde schepen die eerder een ander doel dienden.

Het schip is 174 meter lang en heeft een bruto tonnage van 37.000 ton. Het heeft 6 operatiekamers en biedt plaats aan meer dan 600 vrijwilligers van over de hele wereld die vele disciplines vertegenwoordigen, waaronder chirurgen, maritiem personeel, koks, leraren, elektriciens en meer.

Mercy Ships Holland

Nieuws over de Global Mercy

Global Mercy doorstaat proefvaarten met succes

Ons nieuwe ziekenhuisschip, De Global Mercy, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de succesvolle voltooiing van de laatste diepwaterproefvaarten. De oplevering van het schip komt snel dichterbij. ‘Deze diepwaterproeven waren de laatste…

‘Een uniek moment in het bestaan van Mercy Ships’

Het bezoek van de Global Mercy aan Rotterdam wordt een unieke kans om het enorme schip van dichtbij te bewonderen. Projectleider Mirjam Schotanus (foto bovenaan) werkt samen met een team aan de organisatie van het event en geeft alvast antwoord…
Mercy Ships Holland

Global Mercy brengt eind 2021 bezoek aan Rotterdam

De Global Mercy, het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships, komt naar verwachting eind 2021 naar Rotterdam.

Op de hoogte blijven van de laatste updates?

Meld je aan voor de online nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten