fbpx


De Global Mercy komt naar Nederland!

De Global Mercy is opgeleverd! Deze zomer zal ze naar Antwerpen varen, waar de medische apparatuur wordt geïnstalleerd. In het voorjaar van 2022 zal het schip doorvaren richting de Rotterdamse haven voor een bezoek van twee weken! Wie weet krijgt u de mogelijkheid om het schip met eigen ogen te bekijken. Op deze pagina vindt u de laatste stand van zaken en de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen

Opgeven voor een bezoek aan het schip is helaas nog niet mogelijk. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op tijd te weten wanneer dat kan. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het programma.

Via de de digitale nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte. Schrijf u hier in.

Als het schip in Rotterdam ligt, willen we natuurlijk zoveel mogelijk mensen uit heel Europa de mogelijkheid geven om het te bezoeken. Hoe dit eruit gaat zien, is op dit moment nog niet bekend. Heeft u een suggestie of vraag hierover? Benader ons dan via het contactformulier. We doen ons best om binnen 3 werkdagen te reageren.

Het programma zijn we nog aan het ontwikkelen, zodra we hier meer over kunnen zeggen brengen we u daarvan op de hoogte. Schrijf u hier in om op de hoogte te blijven.

Waarschijnlijk zal het schip 15 dagen in Nederland zijn.  

Dat is nog niet bekend, vanwege de coronasituatie zijn er veel onzekerheden. De verwachting is dat het schip in het voorjaar van 2022 naar Rotterdam komt. Op een later moment maken we de concrete data bekend.

Staat uw vraag er niet tussen?


Over de Global Mercy

De Global Mercy is het eerste schip van Mercy Ships dat speciaal ontworpen en gebouwd is als ziekenhuisschip. Voorgaande schepen, waaronder ook de huidige Africa Mercy, zijn allen tot ziekenhuisschip getransformeerde schepen die eerder een ander doel dienden.

Het schip is 174 meter lang en heeft een bruto tonnage van 37.000 ton. Het heeft 6 operatiekamers en biedt plaats aan meer dan 600 vrijwilligers van over de hele wereld die vele disciplines vertegenwoordigen, waaronder chirurgen, maritiem personeel, koks, leraren, elektriciens en meer.

Mercy Ships Holland

Nieuws over de Global Mercy

Mercy Ships Holland

Het ontstaan van de Global Mercy

Hoe de droom van een op maat ontworpen ziekenhuisschip werkelijkheid werd Op 16 juni 2021 beleefde Mercy Ships een feestelijk moment: de oplevering van de Global Mercy. Dat wil zeggen dat het schip op dat moment officieel door de scheepswerf…

De Global Mercy is klaar voor vertrek naar Europa

De nieuwste aanwinst in onze vloot, ziekenhuisschip Global Mercy, is klaar voor vertrek naar Europa. Eind juni werd de bouw van het schip officieel voltooid, en is het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld in een feestelijke…

Mercy Ships is nu officieel eigenaar van de Global Mercy

Na een feestelijke ceremonie op 16 juni en de definitieve overdracht in de afgelopen week, is de gloednieuwe Global Mercy, 's werelds grootste particuliere ziekenhuisschip, officieel in het bezit van Mercy Ships. De overdracht werd gevierd…

Op de hoogte blijven van de laatste updates?

Meld je aan voor de online nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten