Coordinator Vrijwilligersnetwerk & Activiteiten

Locatie: Rotterdam

Zet jouw talent voor verbinden, motiveren & coördineren in om de impact van Mercy Ships Holland te vergroten. Versterk onze community van Home Crew vrijwilligers en maak het verschil.

Stel je voor: jij bent de drijvende kracht achter de Home Crew van Mercy Ships Holland (MSH). Deze groep enthousiaste vrijwilligers zet zich in Nederland in voor fondsenwerving en werving van nieuwe vrijwilligers. Het zijn voornamelijk ervaringsdeskundigen (alumni) die aan boord van onze ziekenhuisschepen hebben geleefd en gewerkt.

Onze Home Crew vormt de ideale brug tussen de organisatie en de gemeenschap, en jij helpt hen succesvol te zijn. Het geeft een kick, echt waar. Om met mensen te praten die bruisen van motivatie en betekenisvol werk doen. En jij helpt ze. Je staat ze bij, adviseert ze, begeleidt ze.

En waar gebeurt dat allemaal? In Rotterdam. Hier stippel je strategieën uit, bouw je relaties op en houd je je bezig met de werving en begeleiding van onze Nederlandse ‘Home Crew’ vrijwilligers. Als Home Crew Coördinator fungeer je als ankerpunt, waarbij je een sleutelrol speelt in het positioneren van MSH als dé vrijwilligersorganisatie.

Dus, heb je zin om samen te werken aan hoop en genezing voor de allerarmsten?

Wat je gaat doen

 1. Initiatiefrijk positioneren van Mercy Ships Holland als vrijwilligersorganisatie en strategieën ontwikkelen en uitvoeren om het aantal betrokken Home Crew vrijwilligers te vergroten in 10 regio’s.
 2. Zelfstandig coördineren en faciliteren van deze vrijwilligers voor presentaties, evenementen en beurzen. Dit kan ook ‘s avonds zijn, aangezien veel van onze vrijwilligers overdag werken.
 3. Goede en snelle ondersteuning geven door middel van beschikbare middelen als trainingen, presentaties, promotiemateriaal, flyers, posters e.d.
 4. Functioneel beheer en optimalisatie van de tool Bundeling, de Mercy Ships Home Crew app, met nieuws, evenementenkalender, groepschat, foto’s, ervaringen, ideeën en documenten.
 5. Samenwerken met interne teams, waaronder Recruitment en Fondsenwerving, om de activiteiten van de Home Crew regio’s af te stemmen op de MSH-doelstellingen.

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. De kans om je passie voor community building te combineren met een rol die echt impact maakt.
 2. Werk in een regecreëerde rol, waarin je het verschil kunt maken voor een groeiende groep vrijwilligers.
 3. Je kunt jouw professionele ervaring inzetten voor een unieke internationale NGO.
 4. Je krijg een jaarcontract, dat we bij goed functioneren graag willen verlengen naar een vaste overeenkomst.
 5. Salaris maximaal 50.000 euro (schaal 8 van CAO-Rijk), waarbij een 36-urige werkweek een fulltime dienstverband is.
 6. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, ongevallenverzekering, reiskostenvergoeding en budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 7. Onze kantoortijden zijn tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden kunnen worden ingevuld in goed overleg. Er is ruimte om tot 50% van je werkweek vanuit huis te werken.
 8. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd en collegiaal team van 45 collega’s.

Klinkt goed, toch?

Wat breng je mee

Het werk dat jij verricht is belangrijk. Dit maakt jou echt de perfecte collega om samen met ons de werving van vrijwilligers een boost te geven:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Hands-on ervaring met community building, bij voorkeur bij andere vrijwilligersorganisaties.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Minimaal 32 uur of 4 dagen per week beschikbaar.
 • Bereid om januari 2024 te starten en af en toe s ’avonds te werken (om bijeenkomsten van de vrijwilligers te begeleiden).

We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Kom aan boord

Sta aan het roer van onze Home Crew en maak het verschil. Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Heb je eerst nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Anita Delhaas, Directeur Mercy Ships Holland, via anita.delhaas@mercyships.nl of +31 6 38 47 93 43.

Anita Delhaas