fbpx

Mee aan boord – veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen

Mooi dat je interesse hebt om bij Mercy Ships aan boord te werken. Op deze pagina behandelen we een aantal veelgestelde vragen (FAQ’s) rond het werk aan boord en hoe je je daarop kunt voorbereiden. De vragen zijn gesorteerd op thema. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op via hr@mercyships.nl.

Waar drijf jij?

Deze website bevat veel informatie over het aanmeldingsproces, het leven aan boord en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Om dit te structureren hebben we de informatie verdeeld in drie fases, met elk een aantal veelgestelde vragen. Kies hieronder de fase die op jou van toepassing is.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Helaas is er aan boord geen functie voor een verloskundige. Wil je wel graag aan boord werken, neem eens een kijkje bij alle vacatures.

We hebben bij Mercy Ships Holland allerlei materialen die je kunt gebruiken bij presentaties en het onder de aandacht brengen van je werk als vrijwilliger. Vraag ze aan via www.mercyships.nl/materialen.

Een van onze vrijwilligers kan een presentatie verzorgen, bijvoorbeeld in je gemeente of voor je achterban. Vraag deze aan via hr@mercyships.nl.

Ga je aan boord, dan kun je gebruikmaken van een Designation code. Tijdens de aanmeldingsprocedure kun je aangeven dat je door je achterban gesponsord gaat worden. Je ontvangt dan een Designation code van het Amerikaanse kantoor. Jouw achterban kan vervolgens doneren via Mercy Ships Holland, o.v.v. deze code. Het geld wordt vervolgens op jouw bankrekening aan boord gezet. Mercy Ships Holland is een ANBI, dus de giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Voor medische vrijwilligers

De volgende voorwaarden gelden voor gezinnen:

- Een van de ouders moet gekwalificeerd zijn voor een functie met een minimale inzet van 2 jaar uit deze lijst. (Maar dat betekent niet dat er ruimte is om al deze posities te laten vervullen door iemand die een familie mee neemt.) Er wordt verwacht dat de andere ouder altijd beschikbaar is voor de kinderen buiten schooluren.

- Een beschikbare woonruimte (hut) voor jullie als gezin

- Mogelijkheid tot plaatsing van jullie kind(eren) op school

Voor wie getrouwd is, zijn twee-persoons hutten beschikbaar. Als ongetrouwd stel verblijf je in aparte hutten. Vanzelfsprekend moet er in precies dezelfde periode een open vacature zijn voor iets wat bij jullie past.

Voor alle vrijwilligers die in direct contact staan met de patiënten is er medische werkkleding (scrubs) aan boord. Je mag ook je eigen scrubs meenemen. Deze moet je, in tegenstelling tot de scrubs aan boord, zelf wassen. Het is voor OK-personeel aan te raden om eigen OK-schoeisel mee te nemen.

De Africa Mercy ligt elk jaar voor een werkperiode van tien maanden (augustus-juni) in dezelfde haven. In de zomer gaat het schip twee maanden naar Gran Canaria (Las Palmas) voor onderhoud. De komende jaren doet de Africa Mercy de volgende landen aan:

 • 2019-2020: Senegal (Dakar)
 • 2020-2021: Liberia (Monrovia)

Elke werkperiode worden er zo’n 200 dagwerkers aangenomen uit het land zelf. Zij komen alleen overdag aan boord en werken bijvoorbeeld als vertaler of in de keuken of eetzaal. Een deel van de bemanningsleden werkt samen met de dagwerkers. Hoe vaak en met welke regelmaat hangt af van de functie.
Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, mits je je houdt aan de veiligheidsregels van de Ship Security Officer (SSO). Voordat de Africa Mercy in een land in Afrika arriveert, heeft het voorbereidingsteam onder meer al een lijst met activiteiten opgesteld voor de vrijwilligers aan boord. Er zijn bijvoorbeeld zwembaden van hotels waar gebruik van gemaakt kan worden. Er is een lijst met markten, leuke restaurants en interessante lokale bezienswaardigheden. Ook zijn er stranden, hoewel daar meestal niet gezwommen mag worden. Je kunt mee met de verschillende Mercy Ministries, waarbij je bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een weeshuis, dovenschool of het HOPE Center. Heb je een specifieke vraag over een trip die je wilt plannen, neem dan contact op met iemand van de bemanning via het forum op mymercy.mercyships.org.

Op het schip zelf zijn ook tal van activiteiten mogelijk. Op dek 8 bevindt zich een (klein) zwembad. Ook is er een internetcafé en een grote bibliotheek met boeken en dvd’s. Er is een ‘huiskamergedeelte’ waar je spelletjes kunt doen, puzzelen, bijkletsen (door te skypen met het thuisfront) of mailen. Of je kunt terecht in het (jawel!) Starbuckscafé. Voor de muziekliefhebber: er zijn een vleugel en verschillende andere muziekinstrumenten aanwezig. Ook kun je fitnessen in een kleine fitnessruimte. ’s Ochtends wordt er door veel mensen hardgelopen op de kade.

Samen met ruim 400 anderen werk je op ziekenhuisschip Africa Mercy in een Afrikaans land (of tijdens Shipyard) om met jouw talenten direct of indirect medische hulp voor mensen in armoede mogelijk te maken. Niet alleen het leven van de patiënten, maar ook jouw eigen leven wordt voorgoed veranderd door dit avontuur!

Als vrijwilliger solliciteer je op een vacature van één van de 150 posities aan boord. Mercy Ships werkt met vrijwilligers die geen salaris ontvangen. Iedereen betaalt zijn eigen kost en inwoning, reiskosten, vaccinaties en andere uitgaven. Voor meer over de kosten van het verblijf kun je hier terecht.

Dit is afhankelijk van de functie. Vanaf twee weken tot minstens twee jaar. Als je voor langer dan tien maanden aan boord gaat, wordt je gevraagd het Onboarding programma te volgen in Texas (dit duurt zes weken). Een getrouwd persoon kan zonder partner maximaal drie maanden aan boord.

Vrijwilligers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn en maximaal 69. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze in goede fysieke conditie zijn. Alle vrijwilligers wordt gevraagd een medische verklaring, doktersverklaring en een complete inentingenlijst in te dienen. Sommige medische aandoeningen kunnen uitsluiting betekenen, door maritieme regelgeving en gebrek aan beschikbaarheid van de juiste medische zorg. Informeer voor specifieke informatie: hr@mercyships.nl / 010-3107901.

Omdat het schip niet voldoet aan de eisen voor rolstoelgebruikers is het voor mensen met bepaalde lichamelijke beperkingen niet mogelijk om vrijwilligerswerk te doen op de Africa Mercy.

Bij Mercy Ships ben je welkom om je tijd, inzet en deskundigheid in te zetten. Voor alle vrijwilligers die aan boord gaan geldt dat ze de kernwaarden onderschrijven en dus achter onze missie staan. De meeste vrijwilligers aan boord zijn christen, maar ook niet-gelovigen werken regelmatig op de Africa Mercy. Lees hier een ervaringsverhaal.

Momenteel is er één schip in de vaart, de Africa Mercy. De thuishaven voor 450 bemanningsleden. Lees er hier alles over. In 2021 komt er een tweede schip in de vaart. Dit wordt momenteel gebouwd in China. Op dit schip kunnen 600 bemanningsleden wonen. Meer informatie.

Er wordt slechts twee keer per jaar gevaren, periodes van ongeveer twee weken. De Africa Mercy ligt tien maanden in de haven van een Afrikaans land. Het schip zal dan hooguit wat schommelen. In de zomerperiode (juni) vaart het schip naar een haven (op de Canarische Eilanden) voor onderhoud. Het ziekenhuis is dan gesloten. In augustus vaart het schip terug naar Afrika.

Engels. Mercy Ships is een
internationale organisatie en wij werken met vrijwilligers uit meer dan veertig
verschillende landen. Door deze hoeveelheid aan nationaliteiten is Engels de
voertaal binnen de organisatie. Een goede beheersing van de Engelse taal is
nodig voor alle functies binnen onze organisatie. Het vloeiend Engels kunnen
spreken is vereist voor sommige hogere functies.

Op dit moment hanteren we geen ‘proeve
van bekwaamheid’, maar dien je je niveau van beheersing van een vreemde taal
aan te geven tijdens de aanmeldingsprocedure. Hiervoor wordt de Common European
Framework of Reference for Languages (CEFR) als referentie gebruikt. Alle
vrijwilligers moeten op niveau B1 zitten op deze CEFR-schaal Independent User –
Threshold or Intermediate, of hoger, om aan boord te kunnen werken.

Op het kantoor in Nederland wordt wel
Nederlands gesproken.

Doordeweeks wordt er in de eetzaal drie keer per dag (in het weekend twee keer) op vaste tijden een gevarieerde maaltijd aangeboden (lopend buffet). Er staan tevens elke maaltijd brood en salades klaar. Het menu is per week aangegeven. Vlees en groenten worden apart geserveerd. Helaas kunnen we niet voldoen aan speciale diëten (zoals glutenvrij, veganistisch). Er is aan boord ook een keuken voor de bemanning, waarin je het eten wat je in de Ship Shop of op de lokale markt hebt gekocht, kunt klaarmaken. Je bent vrij om te eten in de lokale restaurants.
Je slaapplaats aan boord is waarschijnlijk de grootste uitdaging. Aan boord zijn er hutten voor één tot tien personen. Afhankelijk van je functie, lengte van je verblijf en of je met je gezin komt, word je ingedeeld. De kans is dus aanwezig dat je op een kamer komt met 6-8 personen, ieder uit een eigen cultuur en met eigen slaapgewoonten.

In de meeste slaapkamers staan stapelbedden en er is vaak geen raam. Wel vind je op de meeste gedeelde slaapkamers een of meerdere badkamers, voor ieder een kleine kast voor je spullen, een gedeelde, kleine zitruimte en er is WiFi!

Op je kamer heb je beperkt ruimte voor je spullen, houd daar rekening mee. Je eigen plek in de slaapkamer kun je versieren/personaliseren met de hulp van magneten (vrijwel alle muren zijn van metaal), waarmee je kaartjes, foto’s en dergelijke kunt ophangen.

Dit is afhankelijk van je functie en in welke periode je aan boord bent. Het medische personeel heeft natuurlijk veel contact met de patiënten. Maar ook als je bijvoorbeeld in de eetzaal werkt zijn er mogelijkheden om de patiënten te ontmoeten. Je kunt meedoen aan de 'hospital experience', dat is een rondleiding langs alle medische afdelingen.

Daarnaast kun je elke avond op ziekenbezoek op de zalen, en als je rooster het toelaat, kun je elke middag op deck 7 terecht als de patiënten een uurtje naar buiten gaan. Als je wat langer aan boord bent kun je meedoen met 'Befriend a patient', daarbij word je aan een patiënt toegewezen en kun je hem of haar regelmatig bezoeken. Ook kun je je inschrijven voor de Mercy Ministries, je gaat dan met een groepje vrijwilligers bijvoorbeeld op bezoek in het HOPE Center (het patiëntenonderkomen aan wal), bij een weeshuis of dovenschool.

Van half augustus tot begin juni is het schip in Afrika. Buiten deze periode is het schip voor onderhoud op de Canarische Eilanden, is het ziekenhuis gesloten en zijn er geen patiënten aan boord.

De veiligheid van de bemanning heeft de hoogste prioriteit. Voorafgaand aan het besluit om ergens heen te varen, wordt er door het voorbereidingsteam en de diverse ambassades en overheidsfunctionarissen overlegd over de veiligheid. Mercy Ships vaart alleen naar landen waar de situatie stabiel is.

Aan boord wordt de beveiliging gedaan door zes beveiligers, die fulltime in dienst zijn van Mercy Ships en dag en nacht het schip bewaken. Hoewel het schip altijd binnen een half uur moet kunnen wegvaren in geval van nood, is deze situatie in het bestaan van Mercy Ships gelukkig nog niet voorgekomen.

De Shipyard-periode

Maritiem/technische personeel bevelen we graag de facebookpagina Mercy Ships Deck & Engineering aan.

Lees de ervaringsverhalen van Henk en medewerkers van Royal IHC.

Voor de (droog)dokperiode is alleen vereist:
> Tetanus
In Nederland aangeboden als ‘Difterie, Tetanus en Polio’ (DTP). Deze moet je halen als je ‘m in de afgelopen tien jaar niet gehad hebt.

Heb je deze inenting nog nodig, vraag dan vooraf bij je ziektekostenverzekeraar of deze vergoed wordt. Verschillende verzekeraars vergoeden de inentingen geheel of gedeeltelijk, maar soms moet je dan naar een specifieke locatie om de vaccinaties te halen.

Bij aankomst aan boord wordt je gevraagd je inentingenboekje te laten zien. Deze wordt samen met je paspoort in een kluis bewaard tijdens je verblijf aan boord.

Geldzaken en verzekeringen

De hoogte van de crew fees is afhankelijk van de position
category. Onderstaand is een overzicht gegeven: per persoon, per maand:

Level 1 = minder dan 3
maanden        700 USD

Level 2 = 3-12 maanden                     650 USD

Level 3 = 12-24 maanden                   350 USD

Level 4 = 24+ maanden                       250 USD

Tandheelkundige zorg is beschikbaar voor de langetermijnvrijwilligers. Zorgverlening door een mondhygiëniste kan beschikbaar zijn wanneer er een dergelijke professional aan boord is; dit geldt alleen voor langetermijnvrijwilligers. Vrijwilligers die op basis van korte termijn aan boord zijn kunnen alleen voor noodgevallen terecht bij de tandarts voor de bemanning.

Onderaan dit formulier staat een aantal keuzen bij Health and Evacuation Insurance Information, afhankelijk van de lengte van je verblijf aan boord:

If serving in Commitment Levels 1 or 2 (less than 12 months)

Vink hier het eerstje vakje aan: ‘I have enrolled in a health insurance policy with TTc (TTc Top-Up Plan) or with another firm. (Please provide a copy of the policy confirmation).

Verklaring: TTc is de verzekering voor repatriëring die automatisch geldt voor alle vrijwilligers bij Mercy Ships. Vergeet niet een kopie van de polis bij te voegen van de ziektekostenverzekering die je zelf hebt afgesloten.

If serving in Commitment Levels 3 or 4 (12+ months)

Vink hier het tweede vakje aan: 'I have enrolled in a policy with a different insurance company (Please list the company and provide a copy of the policy confirmation).'

Ook hier graag een kopie van de polis bijvoegen.

Met een reisverzekering voor (vrijwilligers)werk ben je extra verzekerd voor diefstal, verlies en beschadiging van bagage of digitale/elektronische apparatuur. Ook ben je verzekerd voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:

 • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
 • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.

De vergoeding voor repatriëring is in dit geval uitgebreider dan de standaard vergoeding die automatisch zit inbegrepen bij de beide verzekeringen van Oom.

We bevelen graag Oom Verzekeringen aan. Er zijn twee opties, afhankelijk van de tijdsduur van de werkperiode bij Mercy Ships. Voor beide verzekeringen geldt dat Oom verschillende pakketten biedt, met verschillende bedragen voor eigen risico. Een verzekering voor repatriëring zit altijd inbegrepen.

1. Oom Tijdelijk in het Buitenland-verzekering

Deze heeft een maximale looptijd van 2 jaar en is speciaal bedoeld voor de vrijwilligers die korter dan 24 maanden bij Mercy Ships werken. Er geldt een korting voor degenen die de basisverzekering in Nederland laten doorlopen.

2. Oom Wonen in het Buitenland-verzekering

Deze heeft een looptijd vanaf 2 jaar en langer. Deze is bedoeld voor vrijwilligers die langer dan 24 maanden bij Mercy Ships gaan werken. Andere mogelijkheden zijn in dit geval: Z&P AdviesGabriël Financiële Bescherming en EZA . Bij hen kun je ook terecht met vragen over de Belastingdienst, het (eventueel) uitschrijven bij je gemeente en dergelijke.

Vanwege de beperkte hoeveelheid contant geld aan boord, is dit niet mogelijk. Heb je plannen om andere landen te bezoeken voor je naar je thuisland gaat, neem dan het geld van tevoren mee. Je kunt het in de kluis aan boord opslaan.

Ieder gezin krijgt te maken met opstartkosten ter voorbereiding op het verblijf aan boord bijv. het vernieuwen van paspoorten, vliegtickets etc. Kosten die maandelijks terugkeren zijn leefkosten voor het wonen aan boord, scholing en een ziektekostenverzekering. Terugkerende kostenposten zijn uitgaven tijdens verlof, vaccinaties en reiskosten.
Afhankelijk van jullie levensstandaarden en leeftijden van de kinderen, kan het verder behoorlijk verschillend zijn wat je nog meer uitgeeft. Denk aan aanvullende verzekeringen, persoonlijke uitgaven, taalonderwijs in moedertaal, vrijetijdsbesteding en bijscholing. Ga voor een gezin uit van tenminste €1500-2000 per maand.

Voor aankopen op de Africa Mercy kun je bij de Crew Bank geld op je badge laten zetten. Deze fungeert dan als een soort pinpas. De prijzen aan boord worden in Amerikaanse Dollars (USD) aangegeven.

Vragen voor gezinnen

Gezinnen spelen een essentiële rol in de missie en hebben veel positieve invloed op de leefgemeenschap. De belangrijkste reden dat zendelingen het werkveld verlaten, is omdat er niet in de educatieve behoeften van hun kinderen kan worden voorzien. Met een school aan boord, zorgen we ervoor dat dit voor de vrijwilligers bij Mercy Ships niet het geval hoeft te zijn.

Er zijn veel gemeenschappelijke ruimtes aan boord. Elk gezin heeft zijn eigen hut. Iedere familiehut ziet er anders uit maar heeft in elk geval een woonkamer, keukenblokje, badkamer en slaapkamer(s).

De Mercy Ships Academy biedt christelijk onderwijs aan gemiddeld 40 kinderen van bemanningsleden.
Kinderen vanaf drie jaar* tot aan de voltooiing van de middelbare school worden toegerust met kennis en vaardigheden die nodig zijn om Gods doelen in hun leven te vervullenAls aanvulling op wat ouders leren, wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een christelijk karakter door waarden te onderwijzen op basis van een bijbels wereldbeeld.
*leeftijd per 30/9 van betreffend schooljaar.

Ja, de Mercy Ships Academy is een erkende (geaccrediteerde) school.
Omdat we koste wat kost goed kwalitatief onderwijs willen bieden, werven we gekwalificeerde leerkrachten en worden er ook online cursussen ingezet. Het curriculum wat gevolgd wordt, voldoet aan de afstudeereisen van de meeste landen waar de gezinnen uit afkomstig zijn. Over het algemeen doen onze leerlingen het zeer goed. Het kan een uitdaging zijn om bij terugkeer weer aan te sluiten bij het Nederlands onderwijs maar als internationale school hebben we daar ervaring mee. Bij uitstroom van leerlingen die naar het HBO of een universiteit gaan, wordt specifieke voorbereiding daarop gefaciliteerd.

Ieder gezin krijgt te maken met opstartkosten ter voorbereiding op het verblijf aan boord bijv. het vernieuwen van paspoorten, vliegtickets etc. Kosten die maandelijks terugkeren zijn leefkosten voor het wonen aan boord, scholing en een ziektekostenverzekering. Terugkerende kostenposten zijn uitgaven tijdens verlof, vaccinaties en reiskosten.
Afhankelijk van jullie levensstandaarden en leeftijden van de kinderen, kan het verder behoorlijk verschillend zijn wat je nog meer uitgeeft. Denk aan aanvullende verzekeringen, persoonlijke uitgaven, taalonderwijs in moedertaal, vrijetijdsbesteding en bijscholing. Ga voor een gezin uit van tenminste €1500-2000 per maand. 

Onze ervaring leert dat de voorbereidingstijd gemiddeld varieert van 6 maanden tot een jaar. In enkele gevallen gaat het sneller.

Voor maritieme en technische vrijwilligers

In principe heeft elke officier een eigen hut.
Jazeker, voor de Nederlandse vrijwilligers geldt elke dag die aan boord is doorgebracht als 'sea time'.
Dit doen we vanwege het internationale karakter van onze organisatie. Malta is een van de weinige vlaggenstaten die weinig beperking legt op de nationaliteiten van de technische bemanningsleden.
Malta onderschrijft de IMO-verdragen, inclusief SOLAS, MARPOL, ISM, ISPS en STCW. Wij voldoen aan deze en andere internationale regelgeving, zoals onderzocht en gecontroleerd door de aangesloten organisaties van de International Association of Classification Societies (IACS). Malta legt daarnaast, als lid van de Europese Unie, aanvullende nationale regels op waar het schip aan moet voldoen.
Het jaarschema ziet er zo uit:
8-10 maanden in de haven gedurende de werkperiode in Afrika (augustus-mei)
6-8 weken op de werf en in droogdok (juni-juli)
4-6 weken varen van en naar de Afrikaanse havenstad en de werf (begin juni/begin augustus)

Vooral in de zomer tijdens de periode op de werf en in droogdok zijn er veel technische vacatures.

Niet per se. De bemanning op de brug en in de machinekamer bestaat uit personeel met en zonder zeemanspapieren, dit is afhankelijk van de positie. Kijk op opportunities.mercyships.org voor de functies en de functie-eisen.

Ook dit hangt af van de positie. Alle technische bemanningsleden moeten beschikken over een geldig certificaat van de Basic Training (BT) volgens de STCW-normen. Voor bemanningsleden met een licentie is een geldig certificaat van bekwaamheid vereist, in aanvulling op de andere specifieke eisen die in de functieomschrijving staan vermeld. Mis je een certificaat? We kunnen je wellicht helpen aan bepaalde certificaten via ons Maritime Training Center. Als je vragen hebt, neem dan contact op met Inge den Hollander (inge.denhollander@mercyships.nl).
Dat kan, neem voor de mogelijkheden contact op met Inge den Hollander via inge.denhollander@mercyships.nl.

De aanmeldingsprocedure

De aanmelding gebeurt online bij onze collega’s op het hoofdkantoor in Texas via apply.mercyships.org. Het invullen hoeft niet per se in een keer, je kunt tussendoor uitloggen en je gegevens blijven bewaard. Wanneer alle antwoorden zijn ingevuld, dan kan het aanmeldingsformulier digitaal ingestuurd worden.
Website: opportunities.mercyships.org

Wanneer je de aanmeldingsformulieren hebt ingestuurd, komen deze in Texas binnen. Binnen een aantal weken ontvang je een bevestiging en in principe een algemene aanvaarding. Vervolgens zijn er twee opties. Je positie is beschikbaar of je positie is op dit moment ingevuld. Wanneer je positie niet beschikbaar is, kom je in de Talent Community. Het is goed om te weten dat een aanvaarding voor de Talent Community nog geen acceptatie betekent. Dit traject start wanneer je positie beschikbaar komt.

Is je positie beschikbaar, dan wordt je een voorstel van data gedaan. Ben je deze data beschikbaar dan start de volgende fase. Jouw aanmelding wordt door drie afdelingen beoordeeld; in Texas bekijken ze je medische gegevens, aan boord bekijken Chaplaincy en de afdeling waar je komt te werken jouw aanmelding. Dit neemt zo’n twee tot zes weken in beslag.

Afhankelijk van de functie waarvoor je je aanmeldt, kan het zijn dat er een gesprek zal worden gehouden via Skype of telefoon. We houden deze ‘interviews’ niet voor vrijwilligers die zich aanmelden voor een periode korter dan een jaar. In een dergelijk gesprek gaat het vooral om een goed begrip van je opleiding en werkervaring, en of de functie goed bij je zal passen. Verder kunnen er details worden besproken over het werk en wat je kunt verwachten wanneer je geaccepteerd wordt.

Het is ook mogelijk dat we een kort gesprek houden wanneer er vragen zijn rondom het beheersen van de Engelse taal, vanwege de vereiste van CEFR Engels level B1. Is een goede beheersing van het Engels vereist binnen Mercy Ships? Ja. Een goede beheersing van de Engelse taal is nodig voor alle functies binnen onze organisatie. Het vloeiend Engels kunnen spreken is vereist voor sommige hogere functies.

Op dit moment hanteren we geen ‘proeve van bekwaamheid’, maar dien je je niveau van beheersing van een vreemde taal aan te geven tijdens de aanmeldingsprocedure. Hiervoor wordt de Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) als referentie gebruikt. Alle vrijwilligers moeten op niveau B1 zitten op deze CEFR-schaal (Independent User – Threshold or Intermediate, of hoger, om aan boord te kunnen werken.

Samenvatting van level B1:

 • Het kunnen begrijpen van de hoofdpunten van algemeen taalgebruik over
  onderwerpen als werk, school en vrije tijd.
 • Het kunnen omgaan met situaties die zullen voorkomen tijdens het reizen
  naar een gebied waar een dergelijke taal wordt gesproken.
 • Het kunnen schrijven van eenvoudige, samenhangende tekst over onderwerpen
  die bekend zijn of die van persoonlijke interesse zijn.
 • Het kunnen beschrijven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen en ambities
  en het kort kunnen weergeven van redenen en verklaringen voor meningen en
  plannen.

Ben je dit allemaal doorlopen en ben je geschikt voor de positie (werkervaring, beschikbare periode, competenties), dan ontvang je de belangrijkste mail namelijk de ‘Offer Letter’! Hierin staat dat je welkom bent aan boord en worden je data bevestigd.

Dan zijn er nog wel een aantal actiepunten voor jou. Het gaat om zaken als het mailen van je inentingenlijst, de gegevens van je vluchten en de financiën. Je ontvangt een mail van de financiële afdeling (FinACE) in Texas met vragen over de financiering van je reis, kost en inwoning. Er staat veel informatie in deze mail, maar het gaat erom dat je de vijf vragen in het mailtje beantwoordt. Bij vraag 1 kun je uitgaan van de hoogte van de crewfees + een bedrag voor ‘zakgeld’. Een richtlijn is 200 dollar, maar dat is helemaal afhankelijk van hoeveel je zelf extra wilt uitgeven aan restaurants en tripjes. Vlak voor je gaat krijg je je visum toegestuurd.

We vragen twee referenties: een werkgever en een geestelijk leider/voorganger. Let op! Deze moeten in het Engels aangeleverd worden. Als je als medische professional aan boord gaat, gebruik dan het ‘Medical Professional Reference Form’ in plaats van het formulier voor de referentie van een werkgever. Is het niet mogelijk om een geestelijk leider/voorganger te vragen als referentie, vraag dan een mentor of coach om dit formulier voor je in te vullen.
Voor enkele beroepen aan boord (afdeling Finance, Sales, Academy) en als mentor van een groep met kinderen geldt dat je ook een document van ‘goed gedrag’ moet meesturen. Mocht je dat verzoek krijgen, laat het ons weten. Via Mercy Ships kun je een gratis VOG aanvragen. Neem hiervoor contact op met Inge den Hollander via inge.denhollander@mercyships.nl.

Voorbereidingen voor de reis en aan boord gaan

Als je de loopbrug op bent gelopen, kom je terecht bij de receptie en word je welkom geheten door een van onze gastheren/vrouwen. Hij/zij geeft je informatie over het schip en je krijgt een paar formulieren die ingevuld moeten worden. Vervolgens geef je je paspoort en inentingenboekje af, deze worden in de kluis bij de receptie bewaard. Daarna ga je op de foto en krijg je een badge, die je altijd bij je moet dragen. Je krijgt de cabin toegewezen, waar een welkomstboekje ligt met informatie.

Binnen de eerste 24 uur aan boord krijg je een
complete tour over het schip en word je verwacht bij de volgende meetings:

> New Crew Orientation

Op je eerste maandagmorgen krijg je van het
HR-team aan boord een algehele oriëntatie van het leven op het schip, inclusief
tijden en locaties van de services voor de bemanning, en de Community meetings.

> Basic Familiarization—Safety & Security

Bij deze meeting legt de Safety Officer de
veiligheidsregels uit en de procedures in geval van nood met betrekking tot de
Africa Mercy. De Ship Security Officer wijst je op de regels rondom de
beveiliging/veiligheid op het schip en in de havenstad en omgeving.

De eerste werkdag na aankomst aan boord word je
verwacht op je werkplek en kun je, nadat je de nodige instructies hebt gehad,
aan het werk!

Voor je vertrek naar Mercy Ships krijg je van de collega’s op het hoofdkantoor een aantal visumdocumenten/protocollen toegestuurd van het Afrikaanse land waar je naar toe gaat. Deze papieren moet je in kleur uitprinten en bij je paspoort houden zowel in Nederland als bij aankomst in Afrika. (Vergeet je deze papieren, dan kom je het land niet uit!)

Zodra je aangenomen bent voor een bepaalde functie bij de organisatie krijg je ook de data waarop je verwacht wordt. Met deze data kun jij je ticket gaan boeken. Boek geen ticket voordat je een definitief ‘ja’ van acceptatie hebt ontvangen en een bevestigingsmail hebt gehad van de financiële afdeling in Texas. De data die je hebt doorgekregen, zijn de aankomst- en vertrekdatum.

Aan boord van het ziekenhuisschip werken mensen van over heel de wereld. Daarnaast komt TB veel meer voor in Afrika. Om besmetting te voorkomen, nemen we zo min mogelijk risico en verwachten we van al onze vrijwilligers dat ze een tuberculose-test doen voordat ze aan boord gaan in Afrika. Dit verzekert ons er van dat geen van onze vrijwilligers actieve TB heeft wanneer ze aan boord gaan, met het gegeven dat er aan boord veel mensen op een relatief beperkt oppervlak zijn en er daardoor een verhoogd besmettingsrisico is voor de bemanning.

Voor veel landen geldt dat je paspoort nog zes maanden geldig moet zijn na het vertrek uit het land waar het schip ligt. Hou hier rekening mee.

Ja. Mercy Ships raadt je ten zeerste aan om jezelf te beschermen tegen malaria als je naar (West-)Afrika gaat, waar het schip momenteel ligt. Neem hiervoor contact op met de huisarts of travelclinic/ggd, zodat zij je kunnen informeren over de vormen van bescherming tegen malaria. Zij geven je vervolgens een recept, zodat je de medicatie kunt afhalen bij de apotheek. Ook al zijn malariatabletten ook aan boord te verkrijgen, toch wordt je vriendelijk verzocht om een voorraad van thuis mee te nemen (voor maximaal 3 maanden).

Zowel bij de Onboarding in Texas als op het schip ligt er een set beddengoed en een handdoek voor je klaar. Heb je nog een set nodig of wil je meer handdoeken, neem deze dan van thuis mee.

Mocht je via een reisbureau willen boeken, dan adviseren we je Anthony Veder of Keytravel. Deze reisbureaus kennen Mercy Ships. Medewerkers van Mercy Ships mogen met een zogenaamd zeemansticket reizen. Met deze tickets mag in de meeste gevallen 2 x 23 kilo bagage meegenomen worden.

Deze tickets hebben ook voordelen bij een enkele reis en bij eventuele wijzigingen van de reisdatum (denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in persoonlijke omstandigheden of in het reisschema).

De luchtvaartmaatschappij kan in het geval van een zeemansticket vragen naar een verklaring van de rederij. Zo'n verklaring kun je bij de Placement Facilitator in Texas opvragen.

Anthony Veder Travel | www.anthonyvedertravel.nl | travel@anthonyveder.com | +31 (0)10 411 7914
Geeft 24 uur per dag service. Per geboekt ticket gaat een bedrag naar Mercy Ships.

Keytravel (travelteam 3) | www.keytravel.com | travelteam3.nl@keytravel.com | +31 (0)13 5323102

Mercy Ships heeft een goede regeling met Brussels Airlines. Mocht je van de goede aanbieding gebruik willen maken bij Brussels Airlines, dan kan Keytravel hiervoor zorgen.

Je bent vrij in je keuze voor je tickets en de aanvliegroute, mits je je houdt aan de richtlijnen en voorwaarden van Mercy Ships.

Zodra je de acceptatiebrief hebt ontvangen vanuit het kantoor in Texas en je hebt de exacte data doorgekregen wanneer je aan boord mag komen meewerken, kun je de vaccinaties gaan halen. Hiervoor krijg je bij je aanmelding een lijst met vereiste vaccinaties, die je uiterlijk vier weken voor vertrek ingevuld dient terug te sturen. Het gaat om de volgende vaccinaties:

Verplicht voor alle volwassen bemanningsleden:
> Yellow Fever
Gele koorts, eenmalig, levenslang geldig.
> Hepatitis B
Serie van 3. Zorg dat je in ieder geval de eerste twee hebt voordat je gaat.
Je kunt ook een bewijs van immuniteit aanleveren door het labresultaat bij te voegen.
> MMR – Measles, Mumps, Rubella
Bij ons bekend als ‘Bof, Mazelen en Rodehond’ (BMR). Hiervoor zijn drie mogelijkheden:
1) een serie van 2 vaccinaties. In Nederland geldt dat je deze als kind hebt gehad als je mee hebt gedaan aan het Rijksvaccinatieprogramma. Na 14 maanden krijg je de eerste en de tweede als je 9 jaar bent. Mocht je de exacte data niet meer weten, dan is dit een richtlijn.
2) Een bewijs van immuniteit aanleveren door het labresultaat bij te voegen .
3) Door het aangeven dat je de ziekten heb doorgemaakt, maar dan moet je als volwassene nog wel een booster krijgen.
> Tetanus/Diphtheria
In Nederland aangeboden als ‘Difterie, Tetanus en Polio’ (DTP). Deze moet je halen als je ‘m in de afgelopen tien jaar niet gehad hebt.
>Tuberculosetest
Om besmetting te voorkomen nemen we zo min mogelijk risico, daarom verwachten we dat iedere vrijwilliger deze test doet. Het gaat hierbij om de Mantouxtest (skintest). Is de uitslag negatief, dan hoef je niets te doen. Is de uitslag positief, dan is er een longfoto vereist. De Mantouxtest moet je maximaal een jaar geleden gehad hebben, een longfoto vijf jaar. Daarnaast vragen we je een korte vragenlijst in te vullen.
Let op! Als je een BCG-vaccinatie gehad hebt, werkt de Mantouxtest niet. Je moet dan een bloedonderzoek laten doen, bijvoorbeeld de Quanitferontest. Wanneer dit niet mogelijk is, is een longfoto het alternatief. Als je in het verleden een positieve uitslag van de Mantouxtest hebt gehad, is de longfoto en de vragenlijst verplicht.


Verplicht voor vrijwilligers die werken in het ziekenhuis, de tandartskliniek en de machinekamer:
> Typhoid
Buiktyfus, via injectie tot twee jaar terug geldig, via de mond tot vijf jaar terug geldig.
> Hepatitis A
Serie van 2. Je kunt ook een bewijs van immuniteit aanleveren door het labresultaat bij te voegen.

Aanbevolen voor volwassen bemanningsleden:
> Typhoid
Buiktyfus, via injectie (max. twee jaar geleden), via de mond (max. vijf jaar geleden).
> Hepatitis A
Serie van 2. Je kunt ook een bewijs van immuniteit aanleveren door het labresultaat bij te voegen.
> Pertussis (Whooping Cough)
Kinkhoest
> Polio booster
Geldig als je deze in de afgelopen tien jaar gehad hebt.
> HIB (Haemophilus influenza type B)
Booster
> Meningitis ACWY
Hersenvliesontsteking, geldig als je deze in de afgelopen vijf jaar gehad hebt.
> Rabies
Hondsdolheid, serie van 3.

Kinderen
Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen bij zijn met de vaccinaties die ze in hun kindertijd krijgen. Informeer als ouders ook bij een reiskliniek of kinderen aanvullende vaccinaties kunnen krijgen voor ze aan boord gaan. Neem alle vaccinatiedocumentatie mee naar de Africa Mercy. De prik voor gele koorts is vereist voor kinderen van negen maanden en ouder.

Vraag vooraf bij je ziektekostenverzekeraar of de vaccinaties vergoed worden. Verschillende verzekeraars vergoeden de inentingen geheel of gedeeltelijk, maar soms moet je dan naar een specifieke locatie om de vaccinaties te halen. Bij aankomst aan boord wordt je gevraagd je inentingenboekje te laten zien. Deze wordt samen met je paspoort in een kluis bewaard tijdens je verblijf aan boord.

Ieder die tijdelijk of permanent naar het buitenland gaat kan zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit is niet verplicht. In geval van een nood kan een ambassade of consulaat dan contact met je opnemen. Registreren is gratis. Meer informatie.

Voor je familie en vrienden in Nederland is het leuk om zo nu en dan van je te horen. Iedere vrijwilliger doet dat op zijn of haar eigen manier. Het kan vanaf het moment van inschrijven of vanaf het moment van arriveren aan boord van de Africa Mercy. De een houdt het klein en kort, de ander schrijft lang en deelt het met iedereen. Hoe dan ook, hier wat tips en ideeën.

Eigen website/weblog
Op de website van Mercy Ships kun je een persoonlijke pagina aanmaken. Zie hier de pagina’s van medevrijwilligers: mercyships.nl/bemanning/. Op deze pagina kun je kort jezelf voorstellen en is er ook de mogelijkheid om te doneren (mits je een designation code hebt, zie de pagina over geldzaken en verzekeringen).

Social media
Ben je meer van de foto’s en korte teksten, overweeg dan eens om een (openbare) Facebook-pagina of Instagramaccount te openen waar iedereen jouw posts kan bekijken. Je achterban kan op deze manier meeleven met jouw tijd aan boord. Een nadeel: mensen zonder social media kunnen dan niet reageren, alleen lezen/bekijken.

Nieuwsbrief
Andere manier is om een update te sturen via de mail, bijvoorbeeld een nieuwsbrief in Word of in de mail getypt. Tip: let hierbij op het gebruik van de cc (adressen voor iedereen zichtbaar) en bcc (adressen voor niemand zichtbaar). Een voordeel: gericht gestuurd.

Vlog
Is filmen jouw ding? Maak dan een wekelijkse/maandelijkse vlog voor het thuisfront. Je kunt ‘m bijvoorbeeld posten op Youtube of Vimeo. Een voordeel: een beter beeld kun je bijna niet geven van het leven aan boord. Een nadeel: in het monteren kan best wat tijd gaan zitten.

Inhoud van je nieuwsbrief
Zeker als je al een tijdje aan boord bent, wordt het dagelijks leven gewoon en is het lastig om iets nieuws te vertellen aan je achterban. Dit zijn vragen die je achterban in Nederland zou kunnen stellen als je op het schip bent:

> [Hoe ging de reis?]
> [Wat valt je op aan boord?]
> Hoe ziet je kamer eruit? Hoe is het om je kamer te delen met anderen? Met wie deel je je kamer?
> Welke werkzaamheden heb je in de afgelopen dagen/weken uitgevoerd?
> Hoe ziet een gemiddelde week eruit?
> In wat voor team werk je? Uit welke landen komen je collega’s?
> Wat heb je zoal naast je werk gedaan?
> Heb je ook patiënten gezien, hoe vond je dat? (niet-medisch beroep)
> Hoe is het eten?
> Hoe is de stad en kom je daar vaak?
> Wat zie je van de armoede?
> Heb je meegedaan aan Mercy Ministries?
> Onderwerpen die je ook eens kunt belichten: de gezamenlijke meetings, het weer, een gemiddelde dag aan boord (drijvend dorp), welke functies er zoal zijn aan boord, verschillen Nederland-land van verblijf, de Nederlandse gebruiken aan boord, ‘rondleiding’ op de AFM.

Aanvullende tips
• Gebruik gerust de verhalen en foto’s van deze website: www.mercyships.nl/verhalen.
• In het internetcafé aan boord kun je op de pc-schijf ook veel foto’s vinden die je kunt gebruiken.
• Informeer eens bij anderen hoe zij contact met het thuisfront onderhouden.

Of en hoe je familie en achterban op de hoogte gaat houden, wij lezen ook graag met je mee. Laat het ons weten op hr@mercyships.nl.

Jazeker. Op de Africa Mercy is een internetcafé.
Daarnaast kun je met je eigen laptop/tablet/smartphone op het WiFi-netwerk aan
boord. Tevens is er in elke hut een draadloze verbinding. De inloggegevens
hiervoor krijgt je bij aankomst aan boord. Hou er rekening mee dat het internet
best traag kan zijn, met name in de ochtend- en avonduren. Afhankelijk van de
snelheid van het internet kan het zijn dat het volgende niet is toegestaan:
grote downloads, het gebruik van Skype, Facetime, webcams en het streamen van
video’s.            

> Geldbank voor de bemanning
> Fitnessruimte
> Internetcafé
> Postkantoor
> Ship Shop
> Starbucks Café
> Snackbar
> Keuken voor de bemanning
> (klein) zwembad

Voordat de Africa Mercy in een land arriveert, heeft het voorbereidingsteam onder meer al een lijst met activiteiten opgesteld voor de vrijwilligers aan boord. Er zijn bijvoorbeeld zwembaden van hotels waar gebruik van gemaakt kan worden. Er is een lijst met markten, leuke restaurants en interessante lokale bezienswaardigheden. Ook zijn er stranden, hoewel daar meestal niet gezwommen mag worden. Je kunt mee met de verschillende Mercy Ministries, waarbij je bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een weeshuis, dovenschool of het HOPE Center (patiëntenverblijf aan land). Heb je een specifieke vraag over een trip die je wilt plannen, neem dan contact op met iemand van de bemanning via het forum op mymercy.mercyships.org.

Als je de loopbrug op bent gelopen, kom je terecht bij de receptie en word je welkom geheten door een van onze gastheren/vrouwen. Hij/zij geeft je informatie over het schip en je krijgt een paar briefjes die ingevuld moeten worden. Vervolgens geef je je paspoort en inentingenboekje af, deze worden in de kluis bij de receptie bewaard. Daarna ga je op de foto en krijg je een badge, die je altijd bij je moet dragen. Je krijgt je kamer toegewezen, waar je een welkomstboekje ziet liggen met alle informatie die je nodig hebt.

Binnen de eerste 24 uur aan boord krijg je een complete tour over het schip en word je verwacht bij de volgende meetings:

New Crew Orientation
Op je eerste maandagmorgen krijg je van het HR-team aan boord een algehele oriëntatie van het leven op het schip, inclusief tijden en locaties van de services voor de bemanning, en de Community meetings.

Basic Familiarization—Safety & Security
Bij deze meeting legt de Safety Officer de veiligheidsregels uit en de procedures in geval van nood met betrekking tot de Africa Mercy. De Ship Security Officer wijst je op de regels rondom de beveiliging/veiligheid op het schip en in de havenstad en omgeving.

De eerste werkdag na aankomst aan boord word je verwacht op je werkplek en kun je, nadat je de nodige instructies hebt gehad, aan het werk!

De volgende producten zijn normaal gesproken verkrijgbaar in de Ship Shop, zolang de voorraad strekt. Het kan zijn dat producten opraken voordat de volgende container arriveert, zorg daarom dat je in ieder geval voldoende voorraad hebt voor twee weken. Let op: in het weekend zijn het winkeltje en de bank aan boord gesloten, hou hier rekening mee als je in het weekend arriveert.

Persoonlijke verzorging
> Dove personal care (voor man/vrouw)
>  Wegwerpscheermesjes en scheerschuim
> Tandpasta en tandenborstels
> Lotions, zonnebrandcrème en insectenspray
> Hygiëneproducten voor vrouwen (Always, Tampax, OB)
> Handzeep en desinfecterende handgel
> Waspoeder en wasmiddel
> Pincetten, nagelschaartjes, nagellakremover
> Lippenbalsem

Schoonmaakartikelen
> Afwasmiddel, sponzen
> Allesreiniger

Keukengerei
> Pedaalemmerzakken, hersluitbare zakjes
> Handdoeken
> Mokken

Etenswaren
> Assortiment chocoladerepen en snoep
> Assortiment kauwgom en pepermunt
> Chips en crackers
> Cake en koekjes
> Popcorn
> Bakpakketten
> Frisdranken en sappen
> Graanrepen en nootjes
> Verschillende soorten soep
> Ontbijtalternatieven
> Zelfgemaakte zoete en hartige snacks

Andere producten
> Magneten (om dingen op te hangen in je hut)
> Enveloppen (verschillende maten)
> CD-R, CD-RW en DVD-R
> Batterijen
> UK-stekkers
> Telefoonkaarten
> Basisbenodigdheden voor computer
> Pennen, potloden, plakband, krijt, markeerstiften, lijmstiften, kleurpotloden
> Oordopjes
> Fietshelmen
> Waterflessen
> Ballonnen
> Inpakpapier

Merchandise Mercy Ships
> Verschillende T-shirts
> Kaarten, stickers en magneten
> Keycords
> Mokken
> Waterflessen

Souvenirs
> Een assortiment lokale sierraden, sleutelhangers en tassen
> Een verscheidenheid aan sierraden en andere zelfgemaakte dingen door bemanning

Grote koffers (neem geen koffer met harde buitenkant mee)
> Grote muziekinstrumenten
Vuurwapens of wapens van welke aard ook
Kaarsen
Draadloze apparaten met butaanbrandstof
Producten die bleekmiddel bevatten
Dure sieraden
> Dure elektronica
Items die je wilt schenken aan de lokale bevolking/patiënten (speelgoed, poppen, kleurboeken etc.). Als je dit wilt, neem hiervoor dan contact op met onze (Nederlandse) inkoopafdeling via procurement.holland@mercyships.nl.
Geneesmiddelen die niet voor persoonlijk gebruik zijn, tenzij dat van tevoren met de apotheek aan boord is afgesproken. Voor vragen hierover kun je terecht bij pharmacist.afm@mercyships.org.
Gebruik geen ‘hardcase’-koffer, maar een die enigszins inklapbaar is, om zo ruimte te besparen in je hut. De volgende items zijn aan te bevelen:

Een tas of iets dergelijks voor je was.
Een kleine zaklamp/hoofdlampje
Zonnebril
Muggenspray
Zonnebrandcrème
Reis(koffie)beker (voor als je je drinken overal mee naar toe wilt nemen). Aan boord krijg je een hervulbare (water)fles waar 1 liter in kan.
Broodtrommel/bakjes voor de lunch in het weekend (die je bij het ontbijt al moet klaarmaken).
UK-stekker(s) (alle spanning aan boord is 220 volt, waarvoor je deze UK-stekker nodig hebt)
Slaapzak, muskietennet, hangmat, wereldstekker (voor degenen die ook in het land willen reizen)
Paracetamol en dergelijke.
Voorgeschreven medicatie. Ga je voor langer dan tien maanden, neem dan in ieder geval mee voor 6-12 maanden, waarvan voor minimaal twee weken in je handbagage. Voor vragen, neem contact op met de apotheker aan boord via pharmacist.afm@mercyships.org.
Draag je lenzen? Neem dan ook een bril mee. Door de weersomstandigheden en het klimaat in Afrika kan het dragen van lenzen misschien tegenvallen. Vergeet in ieder geval de lenzenvloeistof niet, want die is aan boord niet verkrijgbaar.
Muziekinstrumenten (beperkte ruimte)
Rugzak, simpele (kleine) schoudertas met rits voor in de stad.
Strand/reishanddoek
Oordopjes
Magneten (de meeste muren op het schip zijn van metaal)
USB-stick (kan handig zijn om foto’s van het intranet op over te zetten)
Sweater/vest. Aan boord is er airconditioning, hierdoor kan het soms koud zijn.
> Aan boord krijg je een handdoek. Wil je er meer dan een, neem dan handdoeken mee.
> Aan boord krijg je een set beddengoed. Heb je een extra set nodig, neem deze dan van thuis mee.
> Op het schip is er altijd wel iets te vieren, dus heb je nog ballonnen, slingers, verjaardagskaartjes: die komen aan boord wel op!

Mensen die langer dan tien maanden aan boord gaan mogen een Mercy Ships auto besturen. In sommige gevallen ook als je korter gaat; dit hangt af van je functie. Om te rijden met een auto van Mercy Ships is 5 jaar rijervaring en een International Driving Permit vereist. In Nederland is dit identiek aan het Internationaal Rijbewijs, dat te koop is via de ANWB. Het Internationaal Rijbewijs is 1 jaar geldig en moet persoonlijk worden aangevraagd. Let op! Een International Driving Permit kun je niet meer aanvragen wanneer je bent uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen bij de gemeente.

Dat kan inderdaad. Gemiddeld vertrekt er iedere maand uit het European Distribution Center (EDC) van Mercy Ships in Rotterdam minimaal één container richting de Africa Mercy. Jouw spullen kunnen daarin mee. Voor het traject EDC - Africa Mercy zijn hier voor jou en je achterban geen kosten aan verbonden. Lees hier meer over het verzenden van post en pakketten naar de Africa Mercy.

Op het vliegveld word je opgehaald door medewerkers van Mercy Ships. Zij zullen duidelijk te herkennen zijn. Bij aankomst in Afrika is het aan te raden om de naam Mercy Ships zichtbaar op je kleding te dragen. Hiermee ben je herkenbaar voor je collega’s op het vliegveld en eventueel in het vliegtuig voor andere Mercy Shippers. Als je als vrijwilliger aan boord gaat, kun je een gratis  t-shirt van Mercy Ships aanvragen bij het kantoor van Mercy Ships Holland.

HR team Mercy Ships Holland

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op via 010-3107901 of hr@mercyships.nl. Of laat even een berichtje achter via het formulier hieronder. Hopelijk tot snel!

Inge den Hollander

Eric Vis

Jeanine de Bruyn

Tabitha Ouwehand