De maritieme crew heeft het afgelopen tijd druk gehad terwijl de Africa Mercy in de haven van Granadilla ligt voor onderhoud. De plechtige foto’s zeggen het eigenlijk al; op de Africa Mercy is een klein feestje gevierd. De reden hiervoor was dat elf Africa Mercy’s bemanningsleden uit zeven verschillende landen een wachtloper gezel- en gekwalificeerd gezel certificaat hadden gehaald. Zeven crewleden haalden hun diploma voor wachtloper gezel (Deck Rating), en vier crewleden hun certificaat voor gekwalificeerd gezel (Able Seaman).
Trainingsprogramma
Over het algemeen worden er jaarlijks 150 crewleden getraind binnen het Maritieme trainingsprogramma. Dit innovatieve trainingsprogramma zorgt ervoor dat de dekbemanning gekwalificeerd is om aan de wettelijke personeelsvereisten te voldoen en tegelijkertijd biedt het de bemanning de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Internationale maritieme reguleringen eisen dat de maritieme bemanning wordt opgeleid en ook bevoegd is. Door de training aan te bieden aan toegewijde dek- en technische bemanning, zorgt Mercy Ships er niet alleen voor dat er aan deze maritieme normen wordt voldaan, maar laten we ook een stuk waardering voor deze bemanning zien.
Belang van maritieme crew
‘Zonder de dek- en engineeringafdeling kan het ziekenhuis niet functioneren. Het is onze taak om het schip operationeel te houden, zodat andere afdelingen hun werk goed kunnen doen. Dankzij de toewijding van onze maritieme bemanning is de Africa Mercy een veilig en functioneel schip. Dit is van groot belang om onze medische missie uit te kunnen voeren’ zegt Marcos Dos Santos, maritiem trainingsmanager.
Het proces om uiteindelijk gezel te worden bij Mercy Ships begint bij de afdeling HR, die de deelnemers zelf werft. Vervolgens krijgen ze de benodigde trainingen zoals de ‘Basic Safety Training’, een training over ‘Veiligheid en Bewustzijn’ en een ‘Crowd Management’ training. Deze trainingen zijn allemaal verplichte onderdelen van de maritieme training op het schip. Zodra deze vereiste training is voltooid komt de leerling als gezel op het schip.
Nieuwe maritieme carrière
Een van deze gezellen die onlangs zijn certificaat tot wachtloper gezel heeft gehaald is Abdulai Sesay. Hij is afkomstig uit Sierra Leone en begon bij Mercy Ships in de schoonmaakploeg. Later werkte hij in de keuken. Na drie jaar besloot hij om zich bij de dekafdeling aan te sluiten. ‘Ik had nooit verwacht dat ik in de maritieme sector zou gaan werken. Maar toen ik hier aan boord kwam werd mij die kans gegeven. Zo kon ik het werk en mijn trainingen combineren. Het was echt fantastisch om deze kans te krijgen. Het voelt als een voorrecht om dit te doen. Volgens Abdulai waren de trainers erg toegankelijk: ze bemoedigden hem als de training lastig werd en deden hun best om instructies zo makkelijk mogelijk te maken. Dankzij deze trainingen heeft Abdulai een nieuw doel: hij wil zijn maritieme carrière verder uitbreiden. ‘Momenteel ben ik wachtloper gezel, maar ik ga proberen om mijn matrozencertificaat te halen. En als ik die gehaald heb, kan ik voor mijn officiersdiploma gaan beginnen.
Jouw toekomst?
Abdulai is één van de deelnemers die dankzij de trainingen van Mercy Ships een nieuwe carrière met nieuwe doelen in het vooruitzicht heeft. We zijn dankbaar voor onze maritieme vrijwilligers, want dankzij hen blijft het schip operationeel en kunnen wij onze missie uitvoeren. Daarom investeren wij in hen en geven we hen de optie om zich verder te ontwikkelen en te groeien. Wil jij ook je maritieme talenten inzetten om hoop en genezing te brengen? Lees je dit verhaal en denk je, dit is iets voor mij? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op via recruitment@mercyships.nl. En wie weet start jouw maritieme toekomst met Mercy Ships heel snel!