Eerste week!
Ga naar de pagina van Thomas PagéHey Allemaal!
Een kleine update na een week. Ik dacht laat ik jullie weer eens wat vertellen over de Eerste week! Misschien denk je, in een week kan je toch niet zoveel beleven? Nou hier zitten mensen niet stil gelukkig.
Er zijn weinig momenten dat ik alleen zit ergens hier op het schip. Er is altijd wel iets te doen of er komen mensen met je praten en delen hun verhaal. Super tof om in zo’n omgeving te mogen zijn. De mensen zijn hier zo open en aardig naar elkaar. Het is alsof het één grote familie is. Heel raar eigenlijk, want je kent elkaar nauwelijks of niet. Maar omdat je met dezelfde instelling aan het werk of aan het praten bent maakt dat allemaal niet uit.
Afgelopen week heb ik, een aantal dagen, meegedraaid in een team van de Galley of te wel de kombuis/keuken. Een grote ruimte waar geen kleine pannetjes of kommetjes staan. Nee hier gaat alles in grote kookketels, ovens, bakplaten of een beslagkom van een meter doorsnee. Dusja je raad het al, het is enorm wennen voor mij. De meeste kennen mij al wel een beetje als een kok in een verfijnd restaurant, die gewend is om zo met de meest bijzondere sauzen te werken of met een pincet het juiste blaadje kruiden op dat juiste stipje te deponeren. Nee hier is het de bedoeling om een voedzame maaltijd te bereiden voor zo’n 400 man. Leuke uitdaging om daar veel in te mogen leren van anderen en verhalen te delen.
Op gemiddelde werkdag beginnen we, met een team van 10 mensen, rond half 8 in de ochtend. We splitsen de groep op in een warme kant en koude kant gedeelte. Klein detail, hier is het normaal om twee keer op een dag warm te eten. Dus even voor het beeld. Meerdere keuzes in een warme maaltijd (denk aan rijst/aardappels met vlees of kip en groente) daarnaast koude salades, vers fruit en rauwkost. Dit is zowel voor de lunch als voor het avondeten. Zoals eerder vermeld, voedzame maaltijden dus 😉
We bereiden in de ochtend de lunch voor en in de middag het avondeten wat hard werken is maar wel super gezellig. Iedereen lacht en werkt hard voor elkaar om zo op tijd klaar te zijn met de werkzaamheden. Ik vind het heel belangrijk om zo te werk te gaan en probeer ook zeker de sfeer goed te houden. Het team bestaat uit wat ervaren mensen en mensen die geen of weinig ervaring hebben. We helpen elkaar dus veel en leren van elkaar om de producten op de juiste manier te behandelen. Na wat pauzes tussendoor zijn we ongeveer 7 uur klaar en hebben we de avond om leuke dingen te doen of om lekker bij te komen. We hebben twee teams om elkaar zo af te kunnen wisselen en zo ook genoeg te kunnen rusten, zie het als weekend.
In het ‘weekend’ heb je dus tijd om allerlei dingen te doen. Lekker uit te rusten op de bank of een lekker bakkie te drinken bij Starbucks. Ja we hebben een echte Starbucks, lekker Amerikaans. Wel super tof dat ze dit op het schip hebben. Ook kan je lekker de stad in maar meestal doe je dat met een groepje voor de veiligheid. Er zijn nog veel meer dingen te doen, maar wat ik tot nu toe heb gedaan is lekker rustig aan doen. Lekker even een boekje lezen of een spelletje. Voor mezelf even alles op een rijtje zetten en beseffen dat ik hier de komende jaren ga wonen. Ohja, nog zo’n detail. ze hebben ook gewoon een buiten zwembad op het deck! Gemaakt van oude zeecontainers maar super mooi gedaan. Hier kan je lekker in afkoelen en je laten verbranden. Want rood is ook een kleur zullen we maar zeggen. Geniet momentjes!
Kortom, het gaat goed met mij! De vorige keer was ik niet helemaal fit vanwege de malaria pillen. Daar ben ik intussen mee gestopt en voel me al stukken beter. Heel fijn om me weer lekker fit te voelen. 🙂
Mochten jullie vragen of reacties hebben, schroom niet om even een appje te sturen of te videobellen, postduiven, rooksignalen of wellicht te mailen.
Ik zal wellicht niet gelijk reageren, maar dat komt omdat ik niet altijd een postduif voor het grijpen heb.
Bedankt voor het lezen!
Groetjes Thomas
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!
Hoi Thomas,
Mooi dat je dit prachtige werk bent gaan doen! Wij ondersteunen Mercy Ships al jaren en volgen op afstand alle acties die verricht worden met- en op het schip.
Gods zegen toegewenst met dit dankbare werk.
Groeten uit Westkapelle,
Bert & Erna
Ha Thomas,
Leuk om jouw blog te lezen. Het is een verrassing voor mij om nu verhalen te lezen vanuit de galley van de AFM. Zeker nu ik afscheid genomen heb na drie maanden op de Mercy schepen te hebben gewerkt. Ik heb jou aan het werk gezien. Er worden echt topprestaties geleverd door jouw team. Ik hoop nog veel verhalen te lezen. Je bent voor mij echt een held.
Gr Edda
Hey Edda!
Dankjewel voor het leuke berichtje! Het werk word zeker gewaardeerd en we gaan lekker door met het voorzien van voedzame maaltijden voor de mensen hier. Binnenkort weer meer verhalen! Er lopen hier alleen maar helden en heldinnen rond! Groetjes Thomas
Hallo thomas. wat dapper dat je die stap hebt genomen, is niet niks natuurlijk , maar twee jaar is best lang in 1960 moest ik als 19 jarige twee jaar van huis, militaire dienst Helaas was mercy ships er toen nog niet , Had me vast aangemeld. ben nu 80 jr dus dat lukt niet meer . wens je vanuit Sneek goede tijd toe op dit mooie schip,blijf DV in contact met jullie, fijn om te horen hoe het daar toe gaat GR Hidde en Gre Kroese
Hoi! Leuk dat jullie een berichtje achterlaten! Gaaf om te horen dat jullie zo enthousiast zijn. Het is een super tof schip en één grote familie! Tot de volgende blog! Groetjes Thomas
Hi Thomas, erg leuk om je verhaal te lezen. Ik ben zelf bezig met de voorbereidingen en kom 3 juli aan in Senegal.
Veel succes!
Otto
Hey Otto!
Wat leuk dat je reageert en vooral heel tof dat je in juli komt! Als je vragen hebt, laat maar weten!
Groetjes Thomas
Ha Thomas!
Wat leuk om je zo te volgen, je schrijft leuk! Heb de link via Mila gekregen. Mooi werk daar, veel succes! Groetjes, Ellen Theune
Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Dankjewel dat gaat goed komen! Groetjes Thomas