Gertjan en Irma van den Noort

Functie aan boord: Functie aan boord: teamleider beveiliging en schip-mama (primary caregiver)

Vijfaanboord

Sinds een aantal jaren wonen we met onze drie kinderen aan boord (daar komt #vijfaanboord vandaan). Toen we onze intrek namen op de Africa Mercy was ons jongste kind 1,5 jaar en de oudste zes jaar. Inmiddels zijn ze ouder en zijn we te gast geweest in veel verschillende landen.

In elk land waar we komen, blijven we niet alleen aan boord en in het havengebied, we trekken altijd het land in om te verblijven in de dorpen en steden waar de patiënten vandaan komen en om contact te leggen met lokale zendelingen. 

Binnenkort mogen we verhuizen naar de Global Mercy. 

Voor we aan boord kwamen, zat Gertjan in militaire dienst. Niet-wetend, heeft dat hem voorbereid op zijn werk bij Mercy Ships. Zijn opgedane ervaring is van onschatbare waarde bij het leiden van het beveiligingsteam aan boord, in het netwerken met lokale politie en militairen en andere hooggeplaatsten en bij alle dingen die buiten het schip gebeuren tijdens de screenings bijvoorbeeld.

Irma’s rol varieert naargelang de behoeftes aan boord, van HR-assistent tot kapster, van peuterjuf tot patiënt-bezoekster maar allereerst moeder (waar NL les geven bijhoort en allerlei andere dagelijks terugkerende taken).

Delen maakt rijker

Het wonen en werken aan boord is behoorlijk anders dan we ons konden voorstellen toen we nog in Nederland woonden. Het is verrijkend en het bracht vriendschap met mensen uit allerlei landen. Er is flink geschuurd en geschaafd aan ons wereldbeeld en we zijn steeds meer onder de indruk geraakt van Gods grootheid, Zijn goedheid en Zijn liefde voor mensen.

We vinden het mooi hoe onze kinderen opgroeien in een leefgemeenschap als deze en dat we hen zo intensief kunnen betrekken in Mercy Ships missie. Zo leren we samen dat delen rijker maakt. Paradoxaal maar waar.

Hoewel ons regelmatig gevraagd wordt wanneer we terug komen wonen in Nederland, kunnen we ons nog niet zo goed voorstellen dat we dat weer doen. We voelen ons nog steeds gedrongen om te delen van wat ons is toevertrouwd en dat doen we door als vrijwilligers voor Mercy Ships te blijven werken. 

Dagelijks ervaren we hierin Gods zorg voor ons. We hebben inmiddels veel meegemaakt en zijn getuige geweest van wonderlijke gebeurtenissen. 

Op www.vijfaanboord.nl kun je verhalen lezen van alledag.

Ja, ik steun Gertjan en Irma van den Noort

Blijf op de hoogte van Gertjan en Irma van den Noort

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties