Guido en Marie-Anne Kortleven

Functie aan boord: Senior Biomedical Technician en Primary Care Giver

Bonjour, Assalaam Aleekum, Ola, Hello, Hallo! 

Inmiddels kunnen we u al in aardig wat verschillende talen begroeten! We wonen dan ook al sinds 2019 met plezier aan boord van de Afrika Mercy, en recent ook aan boord van de Global Mercy. En daar leer je een heleboel!  

Wij zijn de familie Kortleven: Guido, Marie-Anne, Matthijs, Jonathan en Maarten. Voorjaar 2019 hebben we ons huis, familie en vrienden achtergelaten in Rotterdam, om ons in te zetten voor de missie van Mercy Ships. Dit is voor ons een passende manier om, met de talenten en gaven die we hebben gekregen, praktisch Jezus na te volgen.  

Guido werkt aan boord als Senior Biomedical Technician, of wel Medisch Technicus. Hij zorgt met zijn team voor alle medische apparatuur in het ziekenhuis. Hij voert onderhoud uit, helpt met de inkoop en ondersteunt het medisch personeel in het gebruik van de apparatuur. Daarbij kunt u denken aan de grootse apparaten zoals de CT-scanner aan boord, tot de kleinste zoals infuuspompen en thermometers. Door dit werk kunnen de patiënten veilige en goede chirurgische zorg krijgen, en dat is iets waar ieder mens toegang toe zou moeten hebben. 

Marie-Anne is Primary Care Giver (PCG), wat inhoudt dat ze altijd als eerste beschikbaar moet zijn voor de kinderen. Dit i.v.m de veiligheid en het leven aan boord. Daarnaast zet ze zich in voor de community en springt ze bij waar nodig. Zo werkt ze in het café, op de school, soms als nood-kapster en helpt ze in het ziekenhuis met ondersteunende taken. 

De kinderen zijn momenteel (voorjaar 2022) 10, 8 en 6 jaar, en gaan allemaal aan boord naar school. Deze internationale school biedt hen een breed programma aan, en ze leren veel van andere culturen en talen en mensen. Erg leuk om te zien is dat ze het echt erg naar hun zin hebben aan boord, en zich helemaal thuis voelen tussen allerlei mensen met allerlei achtergronden! 

Wil je meer weten over het leven aan boord? Wij willen je graag meer vertellen en je vragen beantwoorden. Op onze website (aanboord.kortleven.nl) kan je meer verhalen en foto’s vinden en kan je ons evt. persoonlijk een vraag sturen! 

Wat doe jij om je droom te verwezenlijken? Heb je allerlei excuses, of vertrouw je met heel je hart op God en volg je Hem? Wij hebben geleerd dat je in dat vertrouwen, nooit teleurgesteld zal worden! “Zou voor Mij IETS te wonderlijk zijn?” Jeremia 32:27 

Ja, ik steun Guido en Marie-Anne Kortleven

Blijf op de hoogte van Guido en Marie-Anne Kortleven

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties