Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger bij Mercy Ships?

Het aanmeldproces voor je als vrijwilliger aan boord kunt gaan is erg belangrijk. Op deze pagina geven we je meer informatie over alles dat bij dit proces komt kijken. Het kan een uitgebreid proces zijn, maar we helpen je graag om ervoor te zorgen dat je een goede start kan maken met jouw reis met Mercy Ships! 

Aanmelden als vrijwilliger bij Mercy Ships

Het proces om je aan te melden als vrijwilliger ziet er globaal zo uit:

Stap 1: Heb je een functie gevonden die goed bij jou past? Klik onderaan de functieomschrijving door om je aan te melden of om je in te schrijven voor een update als de vacature open staat. Je wordt dan doorgestuurd naar onze internationale website waar je, als de vacature open staat, je jouw aanmelding kunt starten. Let erop dat je de informatie in het Engels invult.  

Stap 2: Vanaf deze stap loopt het contact over het aanmeldproces met het Amerikaanse hoofdkantoor. Na aanmelding ontvang je een eerste email van de Staffing Manager om je welkom te heten in de organisatie en word je gekoppeld aan één van de vrijwilligerscoördinatoren. Deze coördinator is jouw directe contactpersoon tijdens het aanmeldproces. Vervolgens word je gevraagd om persoonlijke informatie en documenten zoals je cv. Zo kunnen we je beter leren kennen!  

Stap 3: In deze laatste stap van het aanmeldproces worden nog een aantal specifieke documenten van je gevraagd. Welke dat zijn vind je hier. Deze documenten worden beoordeeld door je vrijwilligerscoördinator en de leidinggevende op het schip om te zien of jij en de functie een match zijn. Voor sommige functies wordt er daarnaast nog een online gesprek ingepland om jou te leren kennen en zodat jij een beter beeld krijgt bij de functie. 

Hoe weet ik of ik aan boord kan gaan?

Tijdens het aanmeldproces kijken we of jouw ervaring inhoudelijk aansluit bij wat er in de functie gevraagd wordt. Ook kijken we of de functie beschikbaar is in de periode die je aan boord wilt gaan. Sluit alles goed aan, maar is de functie op dit moment niet beschikbaar? Dan vragen we of je onderdeel wilt worden van onze Talent Community. Past jouw ervaring niet bij de functie waarvoor je je hebt aangemeld, dan kijken we graag met je verder naar andere functies.

Is je aanmelding succesvol afgerond? Hier lees je meer over wanneer je aan boord kunt gaan.

Tip: Weet je nu al dat je een bepaalde periode aan boord wilt gaan? Meld je vast aan zodat je bij ons bekend bent. Het aanmeldproces is uitgebreid, dus er kan enige tijd overheen gaan. Ook is niet elke functie op elk moment beschikbaar. Door je op tijd aan te melden kunnen we met je meekijken welke mogelijkheden er zijn in de periode wanneer je graag aan boord wilt gaan.

Kantoor Texas en kantoor Rotterdam

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships. Tijdens jouw oriëntatieproces heb je te maken met het Nederlandse kantoor in Rotterdam. Het aanmeldproces gaat via het internationale kantoor in Texas. Het is goed om te weten wat de rollen en verantwoordelijkheden zijn van beide kantoren.  

Het Recruitment team in Rotterdam: 

  • Geeft je informatie over Mercy Ships en beantwoordt jouw persoonlijke vragen. Dit kan door persoonlijk contact of tijdens een informatieavond;
  • Adviseert je bij het solliciteren naar bepaalde functies;
  • Biedt persoonlijke begeleiding aan Nederlandse vrijwilligers;
  • Geeft je informatie over zaken die specifiek in Nederland geregeld moeten worden, bijvoorbeeld het regelen van je medische verklaring of verzekeringen.

Het HR team in Texas: 

  • Beoordeelt je aanmelding en screent je persoonlijke en professionele achtergrond om te zien of er een match is; 
  • Beantwoordt alle inhoudelijke vragen over (de status van) je aanmelding; 
  • Is verantwoordelijk voor de vrijwilligersplanning en wanneer je aan boord kunt gaan; 
  • Bereidt pre-arrival formulieren voor en regelt huisvesting. 

Klaar voor de volgende stap?

Bekijk de functies

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Jij en Mercy Ships?

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Functies aan boord

Mercy Ships vrijwilligersfase

Aanmelden als vrijwilliger

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Koffers pakken, en de rest

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Welkom aan boord!

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Terug in Nederland

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op met een van onze teamleden.

Arjen Veenstra

Algemeen recruiter
recruiter.algemeen@mercyships.nl

Annemarie de Rijke

Technisch & Maritiem recruiter
recruiter.technisch@mercyships.nl

Eric Vis

Medisch recruiter
recruiter.medisch@mercyships.nl