Als gezin aan boord bij Mercy Ships

Wat mooi dat jullie overwegen om als gezin aan boord te gaan! We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over aan boord gaan als gezin. Op deze pagina beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen. Daarnaast kun je onderaan de pagina onze Familiegids aanvragen. Hierin staat een compleet overzicht aan informatie dat jullie kan helpen bij het maken van een keuze en in de voorbereiding om als gezin aan boord te gaan.

De rol van gezinnen aan boord

Gezinnen spelen een essentiële rol in de missie en hebben veel positieve invloed op de leefgemeenschap aan boord. Kinderen komen in aanraking met allerlei zaken die uniek zijn en hun wereldbeeld vormen. Dit vergroot niet alleen hun perspectief op het leven, maar ook op de diversiteit binnen de mensheid en Gods grootheid. Ze leren over andere culturen door erin te leven. Mercy Ships wil een gezonde, bloeiende gemeenschap zijn die gezinnen in staat stelt om langdurig bij ons te dienen. Met een school aan boord wordt ook in de educatieve behoeften van kinderen voorzien.

Kunnen we als gezin aan boord bij Mercy Ships?

Om een gezin te kunnen ontvangen aan boord, kijken we naar verschillende aspecten:

  • De beschikbaarheid van een gezinshut. Er zijn gezinshutten voor 4 of 6 personen, meer informatie over huisvesting aan boord vind je hier.
  • Om in aanmerking te komen voor een gezinshut moet één van de ouders gekwalificeerd zijn voor een functie uit deze lijst. Deze functies zijn niet gereserveerd voor personen die met hun gezin komen, de gezinshutten zijn echter wel gereserveerd voor personen in deze functies. Hiervan afwijken kan mogelijk zijn, maar is zeer uitzonderlijk.
  • De mogelijkheid om de kind(eren) op de Mercy Ships Academy te plaatsen. Per leerling wordt onderzocht of voldaan kan worden in de behoefte van de leerling.
  • Kinderen dienen de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma gehad te hebben. Dit zijn de gebruikelijke vaccinaties die kinderen krijgen.

Van gezinnen aan boord vragen we dat één van de ouders fulltime werkt. De hoofdverantwoordelijkheid van de andere ouder is de rol van Primary Care Giver (PCG). Dit houdt in dat je (grotendeels om veiligheidsredenen) zorgt voor de kinderen wanneer ze niet op school zijn. Afhankelijk van de leeftijd(en) van het kind/ de kinderen kan de PCG deeltijds werken in een afdeling aan boord van het schip.

Mercy Ships Academy

De Mercy Ships Academy is een erkende (geaccrediteerde) school en biedt christelijk onderwijs aan gemiddeld 40 kinderen van bemanningsleden. Op de school wordt lesgegeven aan leerlingen vanaf drie jaar* tot leerlingen aan het einde van hun middelbare school. Leerlingen worden toegerust met kennis en vaardigheden om Gods doelen in hun leven te vervullen. We stimuleren, samen met ouders, het ontwikkelen van een christelijk karakter in de kinderen door onderwijs dat gebaseerd is op een Bijbels wereldbeeld.

*leeftijd per 30/9 van betreffend schooljaar.

Meer informatie over de Mercy Ships Academy lees je hier.

Welke kosten zijn er voor een gezin?

Wanneer je als gezin aan boord gaat krijg je te maken met verschillende soorten kosten. Allereerst zijn er opstartkosten ter voorbereiding op het verblijf aan boord, bijvoorbeeld het vernieuwen van paspoorten, vliegtickets, etc. Daarnaast zijn er vaste, maandelijkse kosten, zoals leefkosten voor het wonen aan boord, scholing en een ziektekostenverzekering. Verder krijg je als gezin te maken met terugkerende kostenposten. Dit zijn uitgaven tijdens verlof, uitgaven voor vaccinaties en reiskosten.

Afhankelijk van je levensstandaard en de leeftijden van de kinderen kan het verschillen wat je nog meer uitgeeft. Denk bijvoorbeeld aan aanvullende verzekeringen, persoonlijke uitgaven, taalonderwijs in moedertaal, vrijetijdsbesteding en bijscholing. Ga voor een gezin uit van tenminste €2000 per maand.

Hoeveel tijd moeten we voor de voorbereiding rekenen?

Onze ervaring leert dat de voorbereidingstijd voor een gezin varieert van 6 maanden tot een jaar. In enkele gevallen gaat het sneller.

Het verhaal van het gezin Van den Bosch

Het gezin Van den Bosch woonde en werkte 5 jaar aan boord van de Africa Mercy. In deze verhalen vertellen Bernard en Janetta en hun zoon Micha hoe zij het ervaren om als gezin aan boord te zijn.

Meer informatie over het leven als gezin aan boord bij Mercy Ships

Om jullie als gezin te helpen in de ontdekkingstocht of Mercy Ships een passende vrijwilligersorganisatie voor jullie is, hebben we de Familiegids opgesteld. Deze gids is geschreven door een vrijwilliger vanuit de ervaringen met haar eigen gezin en andere gezinnen aan boord. Vraag hieronder direct de gids aan. Je ontvangt per e-mail een downloadlink.

Contact

Vinden jullie het fijn om persoonlijk contact te hebben en eens verder te praten? Neem contact met ons op via recruiter.algemeen@mercyships.nl. We denken graag met jullie mee!

Klaar voor de volgende stap?

Bezoek een informatieavond

Mercy Ships vrijwilligersfase

Jij en Mercy Ships?

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Functies aan boord

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Aanmelden als vrijwilliger

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Talent Community

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Koffers pakken, en de rest

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Welkom aan boord!

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Terug in Nederland

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op met een van onze teamleden.

Arjen Veenstra

Algemeen recruiter
recruiter.algemeen@mercyships.nl

Esther Korsten

Technisch/Maritiem & Medisch Recruiter
esther.korsten@mercyships.nl

Eric Vis

Medisch recruiter
recruiter.medisch@mercyships.nl