Debbie Abbenhuis

Functie aan boord: Hospital Physician

Mijn naam is Debbie Abbenhuis, 30 jaar en afkomstig uit het mooie Delft. In 2021 ben ik afgestudeerd als basisarts aan de Universiteit van Leiden. 

Mijn eerste kennismaking met Mercy Ships was in de haven van Rotterdam, in maart 2022. Het grootste ziekenhuisschip ter wereld:De Global Mercy. Spik splinter nieuw nog zonder patienten en open voor bezoekers! Voordat ik de eerste stappen op het schip had gezet wist ik het eigenlijk al: van deze missie wil ik deel uitmaken.

In April 2023 reisde ik voor het eerst af naar de Global Mercy in de haven van Dakar, Senegal om 3 maanden als vrijwillig arts zorg te leveren aan patienten uit Gambia en Senegal. Als arts ben ik verantwoordelijk voor de preoperatieve screening van alle patienten. Ik draag samen met de chirurgen en verpleegkundigen de zorg voor de opgenomen patienten. Tijdens mijn tijd aan boord heb ik ervaren wat een gebrek aan toegang tot chirurgische zorg met zich meebrengt: lichamelijke afwijkingen die leiden tot sociale isolatie en onvermogen tot werken. In Senegal heb ik grote levensveranderende operaties van dichtbij mogen meemaken. Het mooiste wat ik heb gezien is de glimlach van een patient die voor het eerst in jaren naar zichzelf in de spiegel durft te kijken.  

Voor de tweede keer dit jaar ben ik in Augustus ik afgereisd om naar de Global Mercy om deze keer voor 9 maanden opnieuw mijn steentje bij te dragen. In de haven van Freetown, Sierra Leone zal ik in de eerste periode werken als ziekenhuis projectcoordinator. In die rol houd ik mij bezig met kwaliteitsverbetering van de zorg en het herzien van de medische protocollen. Vanaf december zal ik weer als arts te vinden zijn tussen de patienten. 

De medische zorg voor de patienten is volledig gratis. Om dit mogelijk te maken bekostig ik zelf mijn verblijf en alles wat daarbij komt kijken. Wil je mij in dit werk steunen en een bijdrage leveren? Dat kan via de oranje button rechts bovenin deze pagina (‘steun deze bemanning’).

Je kunt ook zelf een gift overmaken met de volgende gegevens:

IBAN: NL75ABNA0411467778
T.n.v.: Mercy Ships Holland
O.v.v.: #6119 Debbie Abbenhuis

LET OP: Het is belangrijk om de o.v.v. (#6119 Debbie Abbenhuis) goed in de omschrijving te zetten i.v.m. de juiste toewijzing gift.

Mercy Ships is een ANBI, giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Contact houden?

Kaartje:

Debbie Abbenhuis
Global Mercy – Crew Mail
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Ja, ik steun Debbie Abbenhuis

Blijf op de hoogte van Debbie Abbenhuis

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties