Linda Koopman

Functie aan boord: Verpleegkundige

Hai allemaal!

Ik ben Linda Koopman, 38 jaar. Ik werk als verpleegkundige bij OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Na het behalen van mijn verpleegkundige diploma ben ik meerdere keren in Afrika geweest. Ik was onder de indruk van het continent, de mensen, de (veer)kracht en de blijdschap waarmee het leven tegemoet wordt gegaan. Ondanks alle uitdagingen.

In 2014 heb ik mijn tropenspecialisatie voor verpleegkundigen afgerond en heb altijd de wens gehad te werken in Afrika. Deze droom kwam afgelopen jaar uit. In september stapte ik aan boord van de Global Mercy in Freetown, Sierra Leone. Het waren 8 geweldige weken waarbij ik het werk van Mercy Ships van dichtbij mee mocht maken en er zelf onderdeel van was. Mensen die geen toegang hebben tot zorg, het niet kunnen betalen of er is in het hele land geen chirurg die deze specifieke operatie kan uitvoeren, kunnen helpen maakt het verpleegkundige zijn extra speciaal.

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe het is, die zoektocht naar gezondheid. Als je gezond bent kun je 1000 wensen hebben, als je ziek bent heb je er maar 1. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik de zorg gevonden heb en de weg naar herstel voor mij mogelijk was. Het is dan ook extra bijzonder om de patiënten in hun tocht naar herstel te mogen bij staan. Ze te leren kennen, onderdeel van hun reis naar gezondheid te mogen zijn en te zien wat er gebeurt als het (in hun ogen) onmogelijke mogelijk gemaakt wordt.

Het werken als verpleegkundige en het leven op het schip paste me als een jas, dit is precies waar ik 10 jaar geleden de opleiding voor heb gevolgd. 8 weken waren dan ook te kort. En ik besloot terug te keren. Op 3 maart aanstaande vertrek ik en ga nogmaals aan boord, deze keer voor 3 maanden.

Wil je mij in dit bijzondere werk steunen? Een gift overmaken kan via onderstaande gegevens:

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v Mercy Ships Holland
o.v.v  6277 + Linda Koopman

Let op, vermeld de code (6277) en mijn naam bij het overmaken, alleen dan komt het geld onder mijn naam terecht. Mercy Ships is een ANBI stichting dus donaties zijn aftrekbaar.

Je kunt ook direct doneren via de knop ‘Steun deze bemanning’ op deze pagina.

Super bedankt, elk bedrag maakt een groot verschil hier!

Ja, ik steun Linda Koopman

Blijf op de hoogte van Linda Koopman

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties