Piet Bruins

Functie aan boord: ICT

Het begon met een inspirerende preek van onze domie Thijs over Mattheus 25, waarin staat: “Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij.”

Ik dacht toen: “Wat doe ik eigenlijk voor de allerarmsten op de wereld?” Ja, ik geef wel wat geld als er weer ergens een ramp gebeurd is…, maar wat doe ik verder concreet? Niets eigenlijk. Begon te denken: wat zou ik kunnen gaan doen? Ben wat gaan zoeken naar mogelijkheden, maar daar bleef het zoals zo vaak bij.

Een tijd later kwam Mercy Ships voorbij. Zij bieden gratis operaties aan in allerlei Afrikaanse landen op een ziekenhuisschip. Geweldig! Maar ja, ik ben geen chirurg of zo… Maar op hun website zag ik dat er ook ICT mensen werden gevraagd… hmmm… Zou ik dan toch een schakeltje kunnen zijn bij dat prachtige werk?

Daarna kwam ik op hun website opnieuw Mattheus 25 tegen… Dat is geen toeval dacht ik, ik zag dit als een bevestiging dat dit een goede keus zou kunnen zijn!

Heb me aangemeld en ben aangenomen om vanaf februari 2024 aan boord van de Africa Mercy 3 maanden in Madagaskar te gaan werken.

Het lijkt me geweldig om met vele anderen uit allerlei landen en culturen op deze manier invulling te geven aan het volgen van Jezus en iets te kunnen betekenen voor de allerarmsten. Hoop en genezing te brengen naar de allerarmsten. Ik hoop dat U zich ook wilt laten inschakelen bij het mogelijk maken van dit prachtige werk!

Een gift overmaken kan met deze gegevens:

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v.: #6376 + Piet Bruins

Doneren kan ook via de knop ‘Steun deze bemanning’ op deze pagina.

Ja, ik steun Piet Bruins

Blijf op de hoogte van Piet Bruins

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

De eerste weken…

De eerste weken…   Elke maandag begint met de verplichte Monday Morning Meeting om 07:45 uur. De nieuwe mensen worden hartelijk welkom geheten en de vertrekkende vrijwilligers met applaus bedankt. Verder veel mededelingen van allerlei afdelingen die voor iedereen van belang zijn. Bijvoorbeeld dat we zuinig moeten zijn met het water: een Mercy Ships shower…

De eerste dagen…

De eerste dagen…   De bagage werd aan boord gebracht en in onze hutten geplaatst. Iedereen kreeg gelijk de sleutel van de hut en een batch met foto: Had mijn Oranje (Nederlandse) Mercy Ships shirt aan die dag en moest toen ik de foto zag aan Guantánamo Bay denken… De dame achter de receptie blijkbaar…

Madagaskar! De heenreis…

In het vliegtuig van Addis Abeba naar Madagaskar kwam ik naast Jeremy te zitten, een jongeman uit Senegal. Aan zijn blauwe shirt met Mercy Ships CREW zag ik direct dat hij ook een Mercy Shipper was! Hij vertelde dat hij vorig jaar al op de Global Mercy in Dakar geweest was en nu voor twee…