Esther Prijs

Functie aan boord: Tandheelkunde

Dreams come true!

Mijn droom wordt werkelijkheid! Ik ga naar Madagascar met Mercy ships! Eind vorig jaar kreeg ik het verlossende woord. Ik mag 3 weken aan boord als vrijwilliger mijn bijdrage leveren. Ik ga in de tandheelkunde mijn hulp bieden. De mondgezondheid verbeteren bij mensen die geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg.

Mijn missie is; een verschil maken in zorg voor mensen die kwetsbaar zijn. Samen werken om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren. Mensen weer een glimlach op hun gezicht geven.. Hoe mooi is dat dat wij met iets kleins iets groots voor hun kunnen doen. En ik kijk er ook echt naar uit om dat te mogen gaan doen binnen Mercy Ships.🙏🏼

Ik zal mij even voorstellen; ik ben Esther Prijs. Ik ben 45 jaar oud en woon met mijn dochter in Harmelen. In het dagelijks leven ben ik bijna 12,5 jaar preventie assistente bij Dentiq tandartsen in Maarssen. Ik assisteer onder andere steriel bij implantologie/chirurgie.

Eind juni gaat dus mijn lang gekoesterde kinderwens in vervulling. Ik ga vrijwilligerswerk doen in Madagaskar 😊. Op de Africa Mercy ga ik de tandartsen aan boord en aan wal ondersteunen met het verlenen van medische hulp.

Als jong meisje op de basisschool raakte ik gefascineerd over Madagaskar. Op de basisschool verzamelden we elk jaar geld in met sponsoracties. Met het ingezamelde geld werden er waterputten gebouwd, konden ze schoolartikelen kopen en landbouwprojecten opstarten.

Onze juffrouw Riet de Graaf ging met haar man af en toe naar Madagaskar om te zien wat er met het sponsorgeld was gedaan en om de contact personen daar te spreken. Ze kochten daar onder andere Malagassische kledij en borduurwerkjes. De lokale spullen werden meegenomen naar onze school om het aan ons te tonen, net zoals als foto’s en video’s van de projecten.

Het mooiste aan de diashow en video’s van Madagaskar waren de schoolkinderen die met hun blije, dankbare gezichten liederen voor ons zongen. Dat heeft zo’n indruk op mijn gemaakt. Ze waren zo blij met iets wat voor ons normaal is.  Mijn droom was al snel zorg te bieden voor de kinderen en mensen daar.. dus als vrijwilliger te helpen met ontwikkelingshulp in Afrika.

Op mijn 16e werd ik bestuurslid bij Riet en Jos van hun stichting Ezaka. Afrika en vooral Madagaskar bleef trekken. Op een tandheelkundig congres in 2019 trof ik een standje van Mercy Ships. Toen is het hele balletje gaan rollen. Ik heb mij hierna ingeschreven bij Mercy ships om deel te nemen als vrijwilliger.

Nu vraag ik jullie hulp. Omdat ik de kosten voor deze 4 weken bijna helemaal zelf betaal, wil ik vragen of jullie mij financieel willen steunen. Als u/jij mij financieel wilt steunen kan dit door een bedrag over te maken naar onderstaand rekeningnummer:

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #Esther Prijs

designation code: 6518

Je kunt ook doneren via de knop ‘Steun deze bemanning’ op deze pagina.

Ja, ik steun Esther Prijs

Blijf op de hoogte van Esther Prijs

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Kennismaking Mercy Ships Nederland

28 februari was ik in Rotterdam.. ik was daar op het kantoor van Mercy Ships Nederland. Ik was uitgenodigd voor een kennismaking op het kantoor van Mercy Ships. En daar keek ik heel erg naar uit. Uit enthousiasme was ik ook een half uur te vroeg. En werd al vriendelijk ontvangen en uitgenodigd voor een…

De eerste stappen naar Madagaskar