Jente Brandsma

Functie aan boord: Assistant Steward

Mijn naam is Jente Brandsma, ik ben 32 jaar en woon in Rotterdam. In het dagelijks leven werk ik op een facilitaire servicedesk bij een GGZ-instelling. Ongeveer twee jaar geleden kwam de Global Mercy voor een aantal weken naar Rotterdam. Ondanks dat ik toen niet aan boord ben geweest heeft dit me wel aan het denken gezet. Ik was al bekend met het werk van Mercy Ships, wat me om meerdere redenen aanspreekt. De beschikbaarheid van goede medische zorg is voor mij iets wat vanzelfsprekend is, helaas is dit niet voor iedereen het geval. Het leek me heel bijzonder om een tijdsperiode apart te kunnen zetten om deze missie te kunnen ondersteunen.

Begin dit jaar heb ik al drie maanden mogen dienen aan boord van de Global Mercy als medewerker in de eetzaal. Al snel merkte ik dat het verlangen ontstond om me voor langere tijd in te kunnen zetten voor Mercyships. Dit heeft er in geresulteerd dat ik eind juli opnieuw aan boord ga bij de Global Mercy, maar nu voor een periode van twee jaar. Ik ga hierbij het aanwezige personeel ondersteunen als Assistant Steward. Voor het eerste jaar betekent dit dat ik weer terug mag naar Sierra Leone voor een tweede fieldservice van tien maanden.

Sierra Leone is een van de armste landen in de wereld, ook is er erg weinig getraind medisch personeel beschikbaar. Mercy Ships maakt hier een verschil door kosteloos levensveranderende operaties uit te voeren en medisch personeel te trainen. Het personeel aanwezig is een mix van internationale staf en lokale medewerkers. Ze voeren het werk uit op vrijwillige basis, zodat er zo veel mogelijk financiële middelen beschikbaar zijn voor het draaiend houden van het ziekenhuis en het uitvoeren van de operaties.

Gebed is altijd welkom voor de bemanning en patiënten. Mocht je mij daarnaast financieel willen ondersteunen is het mogelijk om een gift over te maken met onderstaande gegevens, je kunt ook de knop hieronder: ‘Steun deze bemanning’ gebruiken. Mercy Ships is een ANBI, giften zijn dus fiscaal aftrekbaar.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v.: #6361 + Jente Brandsma

Alvast dank voor jullie steun en medeleven!

Ja, ik steun Jente Brandsma

Blijf op de hoogte van Jente Brandsma

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties