Jente Brandsma

Functie aan boord: Eetzaalmedewerker

Mijn naam is Jente Brandsma, ik ben 32 jaar en woon in Rotterdam. In het dagelijks leven werk ik op een facilitaire servicedesk bij een GGZ-instelling. Ongeveer twee jaar geleden kwam de Global Mercy voor een aantal weken naar Rotterdam. Ondanks dat ik toen niet aan boord ben geweest heeft dit me wel aan het denken gezet. Ik was al bekend met het werk van Mercy Ships, wat me om meerdere redenen aanspreekt. De beschikbaarheid van goede medische zorg is voor mij iets wat vanzelfsprekend is, helaas is dit niet voor iedereen het geval. Het leek me heel bijzonder om een tijdsperiode apart te kunnen zetten om deze missie te kunnen ondersteunen.

Na het inwinnen van informatie en ervaringen heb ik gesolliciteerd en ben ik daaropvolgend het proces ingegaan om aan boord te kunnen gaan. Dit heeft ertoe geleid dat ik eind januari 2024 voor een periode van 3 maanden vertrek naar Freetown, Sierra Leone. Ik zal hier aan boord gaan van de Global Mercy en mag het aanwezige personeel gaan ondersteunen als medewerker in de eetzaal.

Sierra Leone is een van de armste landen in de wereld, ook is er erg weinig getraind medisch personeel beschikbaar. Mercy Ships maakt hier een verschil door kosteloos levensveranderende operaties uit te voeren en medisch personeel te trainen. Het personeel aanwezig is een mix van internationale staf en lokale medewerkers. Ze voeren het werk uit op vrijwillige basis, zodat er zo veel mogelijk financiële middelen beschikbaar zijn voor het draaiend houden van het ziekenhuis en het uitvoeren van de operaties.

Gebed is altijd welkom voor de bemanning en patiënten. Mocht je mij daarnaast financieel willen ondersteunen is het mogelijk om een gift over te maken met onderstaande gegevens, je kunt ook de knop hieronder: ‘Steun deze bemanning’ gebruiken. Mercy Ships is een ANBI, giften zijn dus fiscaal aftrekbaar.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v.: #6361 + Jente Brandsma

Alvast dank voor jullie steun en medeleven!

Ja, ik steun Jente Brandsma

Blogs

Sponsoracties